14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Strugar: Nema kompromisa sa temeljnim vrijednostima -  Kako da se nađemo na pola puta između Vaka Đurovića i Pavla Đurišića

Društvo

Comments 3

Strugar: Nema kompromisa sa temeljnim vrijednostima -  Kako da se nađemo na pola puta između Vaka Đurovića i Pavla Đurišića

Autor: Sanja Novaković

  • Viber

Ono o čemu Vlada i SPC mogu da razgovaraju, kada je posrijedi Zakon o slobodi vjeroispovijesti, jeste da Vlada mora da garantuje doslijednu i poštenu primjenu Zakona, smatra komunikolog Miodrag Srugar. 

Poručuje da kompromisa ne može biti kada su posrijedi temeljne vrijednosti.

Strugar u našoj emisiji "Javna rasprava" kaže da kompromis jeste društveno prihvatljiva riječ, ali naglašava da treba postaviti pitanje koja je to tačka koja može biti kompromisna. U vezi sa tim navodi:

"Crna Gora može biti prava država, dom za sve građane, ukoliko je na temeljima antifašizma. Da se jasno zna da su 13. jul 1941, Božićni ustanak… neke od temeljnih vrijednosti Crne Gore”, poručuje Strugar i pita:

"Kako da se nađemo na pola puta između Vaka Đurovića i Pavla Djurišića, kako da neđemo kompromis između Ljuba Čupića i Baja Stanišića…kako da nam budu isti oni strijeljani sa Lazina i oni koji su ih na strijeljanje poslali…” navodi Strugar.

SPC primjenjuje bezuspješnu opozicionu taktiku- nada se razdoru unutar DPS-a

SPC pokušava da primijeni taktiku koju opozicione grupacije bezuspješno primjenjuju proteklih dvadeset godina. Pokušava, smatra, komunikolog Miodrag Strugar, da napravi i stalno se nada razdoru unutar DPS-a.

Strugar je to rekao komentarišući izjavu Mitropolita Amfilohija da su oni koji su sada na vlasti objavili rat Bogu, te da se, kako je kazao, moli Bogu da se premijer Duško Marković urazumi jer je, smatra Amfilohije, razboritiji od onoga koji mu je glavni.

U relaciji Đukanović – Marković nema podijeljenosti kakvu priželjkuju politički oponenti smatra poslanik Adrijan Vuksanović.

Vuksanović navodi da su, kako je rekao, posrijedi samo različiti karakteri koji na različite načine izražavaju isti stav. 

Novinar Duško Kovačević navodi da se često može čuti da je Marković neko ko je spreman na određeni kompromis sa SPC u Crnoj Gori.

Kovačević, međutim, smatra da je DPS partija koja fenomenalno funkcioniše, te da razdora u toj stranci nije bilo, a bilo je toliko najava da će se dogoditi.

Osudili kidanje kablova Anteni M

U emisiji "Javna rasprava" bilo je riječi i o kidanju kablova na pristupnom radio relejnom linku Antene M. Gosti su saglasni u osudi takvog čina. Zabrinjava ih, kažu, što za sada izostaje reakcija bilo kojeg sektora u vezi  sa tim.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

CG1

Đe viđoste da neko pravi kompromis sa neprijateljima Države. Ovo je zakon koji podržava većinska CG, Nema kompromisa. Mora pop radović da poštuje zakone Naše CRNE GORE,oćemo Crnogorsku Pravoslavnu Crkvu, mi CRNOGORCI ne idemo kod srpskih popova. DA JE VJEČNA CRNA GORA !!!!!

vječna cg

Država ovo mora da završi do kraja ili će mo živjeti i dalje pod jednom vrstom okupacije .Ne može biti nikakvog kompromisa sa ljudima koji žele da Crna Gora nestane .