17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković sa delegacijom Telekoma: Njemački operater spreman za crnogorsku Digitalnu koaliciju

Društvo

Comments 0

Marković sa delegacijom Telekoma: Njemački operater spreman za crnogorsku Digitalnu koaliciju

Autor: Gordana Đuračić

  • Viber

Predsjednik Vlade Duško Marković upoznao je delegaciju Deutsche Telekoma, koji posluje u pedeset država, među kojima je i naša zemlja, sa strateškim politikama Vlade koje su, kako je rekao, u protekle tri godine dovele do visokog privrednog rasta, povećanja direktnih stranih investicija posebno u oblasti turizma, energetike i u posljednje vrijeme poljoprivrede i porasta zaposlenosti. Kako je saopšteno, poručio je je da je cilj Crne Gore da i u narednom razdoblju zadrži visoke stope rasta kao osnov daljeg napretka ekonomije i povećanja životnog standarda.

"U razgovoru sa članom Menadžmenta odbora Deutsche Telekoma zaduženim za poslovanje kompanije u Evropi Srinijem Gopalanom i izvršnom direktoricom Crnogorskog Telekoma Dinom Cibulskajom iskazao zadovoljstvo poslovanjem kompanije u našoj zemlji istakavši da posebno cijeni visok stepen društvene odgovornosti ove kompanije koja je značajna sredstva uložila u crnogogorski sistem obrazovanja i u naš sport.

Zaključeno je da najavljena digitalna koalicija, koju je inicirala crnogorska privreda, predstavlja odličan osnov za dalje investicije Deutsche Telekoma u Crnu Goru i stratešku saradnju ove kompanije i Vlade. „Digitalna ekonomija nam je u fokusu. Djelujemo i samostalno i u saradnji sa Evropskom unijom, kroz Berlinski proces. Očekujemo da Deutsche Telekom bude značajan akter našeg novog procesa digitalne ekonomije“ – rekao je premijer Duško Marković. Predstavnici njemačke kompanije saopštili su da imaju ozbiljne namjere da učestvuju u našoj digitalnoj ekonomiji implementacijom savremenih sigurnih digitalnih rješenja", navodi se u saopštenju Telekoma.

Deutsche Telekom je predstavio predsjedniku Vlade planove ulaganja u nove tehnologije i implementacije najnovijih tehnoloških rješenja uključujući i tehnologiju 5G.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR