22 °

max 25 ° / min 17 °

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 9°

Utorak

01.10.

19° / 10°

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rotacija Mugoša-Kontić finale smutnih radnji u CInMED

Društvo

Tag Gallery
Comments 6

Rotacija Mugoša-Kontić finale smutnih radnji u CInMED

Autor: Antena M

  • Viber

Neregularnosti i nezakonitosti u Institutu za ljekove i medicinska sredstva, započete prije šest mjeseci izborom Mire Kontić, koja ne ispunjava zakonske uslove za VD direktora Instituta, a koje su nastavljene tokom narednih mjeseci, o čemu je Antena M detaljno i argumentovano pisala, finale će, po svoj prilici, dobiti danas.

Kako saznaje Antena M, za danas je zakazana sjednica UO na kojoj je planiran, opet na način koji budi izrazite sumnje u zakonitost, izbor Snežane Mugoše za direktorku Instituta na period od pet godina!

Snežana Mugoša, aktuelna je zamjenica direktorke Instituta, i na tu je poziciju došla na predlog nezakonito izabrane VD direktorke Mire Kontić! Sada će, po svemu sudeći, njih dvije samo zamijeniti fotelje!? S tim je ciljem, izgleda, nova sistematizacija i kreirana na relaciji Kontić-Mugoša.

Mugoša i Kontić potpisnice su podrške UO za donošenje svih odluka toga organa. Ovim manevrom članovi Upravnog odbora Instituta, sa predsjednikom dr Vasilijem Đuraškovicem na čelu, koje je izabrala Vlada Zdravka Krivokapića, u iščekivanju njihove smjene nakon izbora nove Vlade, odlučili su da što prije završe posao planiran prije šest mjeseci i time stave tačku na ovaj slučaj, koji je u žiži javnosti prethodnih šest mjeseci, prvenstveno zbog očiglednih nezakonitosti, ali i zbog značaja CinMeda za zdravlje građana Crne Gore.

Javnost je upoznata, ponajviše pisanjem Antene M, o naporima koje su u prethodnom periodu uložile članice Stručno naučnog odbora Instituta da informišu nadležne državne i sudske organe Crne Gore o nezakonitom ponašanju članova Upravnog odbora te ustanove.

Kako bi se mogao nesmetano realizovati plan naimenovanja nove direktorke, Upravni odbor Instituta učinio je dodatne neregularnosti, time što je smijenio dosadašnje članove Stručno naučnog odbora (a zbog disciplinskog postupka koje je VD direktorka pokrenula protiv njih, nakon njihovog obraćanja UO prilikom naimenovanja Mire Kontić i ukazivanja na činjenicu da ona ne ispunjava zakonom predviđene kriterijume za izbor) i naimenovao novi Stručno naučni odbor! Pritom, većina novopostavljenih članova SNO ne zadovoljava ni formalne ni stručne kriterijume za izbor! Napominjemo da je uloga SNO, pa, dakle, i ovih članova, izuzetno bitna u postupku izbora direktora Instituta: oni ocjenjuju kandidate i predlažu ih Upravnom odboru. Brzina kojom je to urađeno i kršenje svih zakonskih i stručnih normi svjedoče o nervozi kod članova Upravnog odbora i namjeru da sprovedu unaprijed donesenu odluku, uprkos saznanju da je čitav postupak nezakonit.

Dvije članice novoizabranog Stručno naučnog odbora, Gordana Boljević i Tijana Mićović, nemaju ni zvanje magistra, koje je zakonski propisan minimum naučnog zvanja, dok treći član David Kočović ima zvanje magistra prehrambene tehnologije, što takođe ne zadovoljava uslove propisane članom 18. Zakona o ljekovima.

Svjedoči to i odgovor Medicinskog fakulteta na upit o zvaničnom priznavanju naučnih zvanja na toj jedinici UCG.

Smijenjene članice Stručno naučnog odbora obavijestile su, prije nekoliko dana, predsjednika skupštinskog Odbora za zdravstvo, rad i socijalnu politiku dr Srđana Pavićevića, o nastavku neregularnosti u Institutu. Takođe, najavile su i nastavak borbe pred sudskim i državnim organima Crne Gore, sa prvenstvenim ciljem da se zaštiti zakonitost, ali i zdravlje građana Crne Gore, koje može biti ugroženo zbog nestručnog i tendencioznog upravljanja Institutom.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Marko

@Jana Milena, znas ti dobro da se to odnosi na vas, staru garnituru, recilklirani DPS kadar.

Jana

@Marija vjerovatno se ovo odnosi na Mugošu, koja trenutno pored plate prima i nadoknadu koju je sama sebi dodijelila. Sram je bilo, slažem se.

DJusta

Ko je doveo ove kadrove u Institut(Agenciju)-Mugosu, Konticku, Boljevicku; Micpovicku; Chizmovicku.... bivsi direktor!!!!DPS kadar!!