17 °

max 21 ° / min 17 °

Petak

18.10.

21° / 17°

Subota

19.10.

21° / 16°

Nedjelja

20.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 12°

Utorak

22.10.

21° / 14°

Srijeda

23.10.

22° / 13°

Četvrtak

24.10.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Abazović: Politički motivisan sajber napad koji nije naivan, podaci stanovništva zasad bezbjedni

Izvor: Screenshot

Društvo

Tag Video
Comments 9

Abazović: Politički motivisan sajber napad koji nije naivan, podaci stanovništva zasad bezbjedni

Autor: Antena M

  • Viber
Odlazeći premijer Dritan Abazović nakon sastanka sa predstavnicima EPCG i radnicima Željezare dao je izjavu za medije rekavši da EPCG ima odriješene ruke da kupi Željezaru.

"EPCG ima odriješene ruke da u pregovorima sa Toščelikom dogovori kupovinu Željezare Nikšić. Imaju našu podršku za to. Cijena koja se pominjala je 20 miliona eura. Mi smo uspjeli da je umanjimo od onih prvih pregovora. Ono što nas zabrinjava je što je turska kompanija najavila otpuštanje radnika a mi ćemo od danas pokušati i za to da iznađemo rješenje. Ali veliko raspoloženje postoji da Vlada podrži EPCG", istakao je on.

Kaže da za sve stvari treba vremena te moli za strpljenje.

"U septembru rebalans budžeta"

Očekuje i da u septembru poslanici usvoje rebalans budžeta.

"Svaka opština na sjeveru, nezavisno od kapitalnog budžeta može da računa na jedan projekat u vrijednosti od milion eura. Moja molba prema svim ministrima je da se svi projekti nastave", navodi Abazović.

"Razgovarao sam sa Miloševićem"

Kaže da ga ne čudi hajka koja se vodi protiv Rada Miloševića.

"Ja sam razgovarao sa njim juče, upozorio ga, i očekujem da se takve stvari ne ponavljaju. Svi moramo da budemo oprezni ali mi ne možemo ni ljude tek tako da optužimo da su u nekim aktivinostima dok nadležni organi to ne uvtrde", navodi Abazović.

"Ozbiljan napad na server Vlade"

Kazao je da je jako ozbiljan napad koji se dogodio na server Vlade.

"U 14.30 će zasijedati Savjet za informacionu bezbjednost. Pratimo situaciju, uključena je i ANB i MUP. Radi se po mom sudu,  iako treba sačekati izvještaj, o politički motivisanom napadu, i radi se o napadu koji se desio par sati nakon što je izglasano nepovjerenje Vladi. Imamo sajber napad koji nije naivan i jeste politički motivisan", kazao je odlazeći premijer.

“Ne mogu da vjerujem da nekim ljudima, koji su po 30, 20 ili deset godina u politici, nije bilo dovoljno što su oteli, zloupotrijebili, ni što su se obogatili. To im nije bilo dovoljno nego zemlju žele da guraju u nestabilnost i probleme”, rekao je Abazović.

On je kazao da su, od subote, međunarodni partneri Crne Gore velika podrška institucijama u razotkrivanju takvih sajber napada i zaštiti podataka.

“Između ostalog i ličnih podataka stanovništva. Za sada, lični podaci stanovništva su potpuno bezbjedni i svi udari na Vladu su u ovom trenutku suzbijeni, ali postoje druge institucije sistema koje su doživjele novi napad”, naveo je Abazović.

Poslušajte njegovu izjavu.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

montenegrina

Prsti ovog plaćenika su u svakoj fioci dje se nesto kuva protiv Crne Gore!Nije naivan ni on ni sajber napad

Bajo

Zasto nijese spasavali KAP ? Za radnike KAP a vas nije bilo briga . Sad nasim novcem kupujete glasove jer kupovina Željezare je ekonomski idiotluk .