22 °

max 34 ° / min 21 °

Nedjelja

08.09.

34° / 21°

Ponedjeljak

09.09.

30° / 20°

Utorak

10.09.

24° / 18°

Srijeda

11.09.

24° / 17°

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

23° / 18°

Subota

14.09.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kovačević: Predstava „IzloŽene“ biće izvedena u Nikšićkom pozorištu

Izvor: Screenshot Youtube

Društvo

Comments 1

Kovačević: Predstava „IzloŽene“ biće izvedena u Nikšićkom pozorištu

Autor: Antena M

  • Viber

Predstava „IzloŽene“ biće izvedena u Nikšićkom pozorištu, saopštio je predsjednik te Opštine Marko Kovačević. 

Kako prenosi RTNK, Kovačević je kazao da je, s obzirom na to da je juče u poslijepodnevnim satima stigao iz Brisela, relativno kasno pročitao aktuelne vijesti i tek danas se bolje informisao o određenim dešavanjima.

- Uočavajući da je nastao problem u komunikaciji između umjetničkog direktora Nikšićkog pozorišta Janka Jelića i predstavnika jedne nevladine organizacije koja je željela da promoviše određeni društveni problem kroz pozorišnu predstavu želimo da pomognemo u ovoj situaciji koju mnogi koriste za druge svrhe.

Uvažavajući trud Nezavisne teatarske scene Bunt da na način na koji misle da je dobar ukažu na različite oblike i forme diskriminacije i nasilja nad ženama, uz zahvalnost umjetničkom direktoru Nikšićkog pozorišta Janku Jeliću što je kroz svoj stav pokrenuo javnu polemiku i omogućio da se svjetla javnosti snažnije upere ka ovom problemu, Opština Nikšić će omogućiti igranje predstave „IzloŽene“ u Nikšićkom pozorištu i štaviše biti pokrovitelj tog događaja.

Javna polemika koja je nastala po ovom pitanju bez obzira na različite stavove je korisna upravo za problem na koji se željelo ukazati a sama predstava sada će dobiti publicitet koji možda ne bi imala da su se stvari drugačije odvijale - poručio je Kovačević.

Kovačević ističe da iz naših različitosti treba da izvlačimo ono što je korisno za čitavo društvo, bez međusobnog osuđivanja, sa željom da jedni druge malo bolje razumijemo.

- Da bi se bolje razumjeli neophodan je dijalog. U to ime Opština Nikšić će osim igranja predstave u narednom periodu organizovati i niz tribina i okruglih stolova koje govore o problemima sa kojima se žene u našem društvu suočavaju a koji očigledno jednom velikom broju ljudi nisu vidljivi - zaključio je Kovačević. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

chronicler

Mizerija. Bašibozuk. No coment!