16 °

max 16 ° / min 12 °

Nedjelja

15.09.

16° / 12°

Ponedjeljak

16.09.

19° / 10°

Utorak

17.09.

23° / 12°

Srijeda

18.09.

22° / 16°

Četvrtak

19.09.

22° / 16°

Petak

20.09.

23° / 15°

Subota

21.09.

22° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Direktorica Instituta za ljekove i medicinska sredstva u ulozi influenserke

Društvo

Tag Gallery
Comments 9

Direktorica Instituta za ljekove i medicinska sredstva u ulozi influenserke

Autor: Antena M

  • Viber

Kortizol, tzv. hormon stresa oslobađa se u krvotok svaki put kada je naše tijelo pod stresom. Visok nivo kortizola uzrokuje anksioznost, depresiju, hroničan umor, gojaznost slabo pamćenje i srčane bolesti.

Najbolji način da osnažite vašu žensku energiju je da uspostavite balans u vašem tijelu. Samo onda kada su vaši hormoni i um u harmoniji možete zaista isijavati pravom ženskom snagom.

Sigurno vam ova dva pasusa izgledaju potpuno nepovezano, kao što i jesu. Ipak, hormon stresa i žensku energiju povezala je direktorica Instituta za ljekove i medicinska sredstva Doc. dr sc. med. spec. Snežana Mugoša, koja je, kao kadar GP URA na toj funkciji od februara 2022.

Iako i vjerujemo da je moguća veza između stresa i ženske energije, nikako ne možemo da pronađemo vezu prve predstavnice ovako važne institucije u Crnoj Gori i “influenser marketinga” u čije vode se nedavno upustila.

Ako uđete na profil jedne srbijanske kompanije koja se zalaže za holistički pristup liječenju, skrolovanjem do objava iz jula 2023. možete vidjeti direktoricu CInMED-a sa zalijepljenim flasterom koji bi, prema tvrdnjama prodavca, trebalo da smanji lučenje kortizola.

Koji mjesec kasnije, direktorica CInMED-a putem slike, ali i story formata, promoviše najefikasniji način povratka “ženske energije” i to ne jednim, već kombinacijom flastera.

Dalje u analizu ovih proizvoda nije ni nužno ulaziti, jer apsolutno je neprikosnoveno pravo da svako od nas bira način na koji će se liječiti.

Ipak, ono što bi trebalo da bude neprikosnoveno je integritet obavljanja važnih funkcija u ovoj državi, poput baš ove koja je zapala Snežanu Mugošu.

Pristaje li direktorici Instituta za ljekove i medicinska sredstva, kojem u opisu piše da je nezavisni regulatorni organ Crne Gore u oblasti ljekova i medicinskih sredstava, da se upušta u influnserski posao?

Influenseri sigurno nisu dio Hipokratove zakletve, ali njoj i nijesu potrebne dopune savremenog doba.

Kad se jednom obavežete da ćete ustrajavati u etičkom vršenju dužnosti svoje profesije, onda tu ne bi trebalo da bude kompromisa - ni za koju cijenu.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Veselica

I privatna inicijativa treba da bude ograničena nekim pravilima i kodeksima. Nije baš sve dozvoljeno, niti prikladno, posebno za javne funkcionere. Zamislite sad da Krapović reklamira neke zaštitne maske ili drugu vojnu opremu... Mada nas niŝta više ne może iznenaditi.

Veselica

Od aktuelne vlasti nas više ništa ne može iznenaditi. Pa ni da osoba koja treba da brine o ispravnosti ljekova tezgari i prodaje čudotvorne flastere. Sve je Top shop i Pink rijaliti.

Buba

A sve uredno naplati i reketira Farmaceutske firme, zauzvrat registruje bez ikakve kontrole, ko zna šta naši pacijenti piju !