18 °

max 20 ° / min 16 °

Srijeda

18.09.

20° / 16°

Četvrtak

19.09.

22° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Raonić na Bulevaru sumraka

Izvor: Instagram

Društvo

Comments 3

Raonić na Bulevaru sumraka

Izvor: Portal ETV

Autor: Antena M

  • Viber

Dobro, čuveni bulevar u Los Anđelesu se zove Bulevar zalaska sunca (Sunset Boulverad), ali sumrak svakako dolazi poslije zalaska... i uoči svitanja. No, nije poenta u tome. 

Dok je trostruko nezakoniti generalni direktor Javnog servisa Boris Raonić boravio u Los Anđelesu, u sklopu trodijelnog programa (Barselona, Los Anđeles, Njujork) Evropske unije javnih emitera (EBU), čija obavezna kotizacija iznosi tričavih 19.500 eura, došlo je do otkazivanja jednog događaja.

EBU
Obavezna kotizacija za "razvijanje buduće pobjedničke strategije i nove vizije"

Naime, da je bilo sve „kako Bog zapovijeda", sjutra bi u atrijumu Vladinog doma na Cetinju, nakon novog nezakonitog izbora, bio ustoličen Raonikije. Na 70-ak dana preuranjenoj svečanosti proslave 80 godina postojanja Javnog servisa (iako je, by the way, taj 27. novembar 1944. godine datum kada je prvi put emitovan program Radio Cetinja).

Međutim, dan nakon što je istekao rok definisan u pozivnici Javnog servisa na ustoličenje, 11. septembar, do kada je bilo neophodno potvrditi prisustvo na „svečanoj proslavi 80. godišnjice Javnog medijskog servisa (RTCG)“, ipak dolazi do zaokreta.

Prvo je „Organizacioni tim RTCG“ u jutro 12. septembra obavijestio 80-ak članova simfonisjkog orkestra, koji su nekih mjesec spremali repertoar za proslavu 80. godišnjice, da se događaj odlaže nudeći bizarno objašnjenje, koje je nekoliko sati kasnije ponuđeno i nesuđenim zvanicama.

- Uprkos našim naporima da upriličimo događaj vrijedan pažnje, ovom prilikom Vas informišemo da se odlaže svečana proslava povodom 8 decenija RTCG na Cetinju, usljed najavljenih padavina i niskih temperatura na kojima muzički instrumenti ne mogu funkcionisati -  piše između osatlog u emailu upućenom na adrese na koje je prethodno bila upućena pozivnica za svečanost.

U poruci „Organizacionog tima RTCG“, poslatoj sa email adrese generalnog direktora ([email protected]) sa koje je incijalno poslata i pozivnica, dodaje se kako Javni servis ostaje „u najboljoj namjeri da organizuje događaj povodom jubileja“, te da će nesuđene zvanice o novom datumu biti naknadno obaviještene.

RTCG -Otkazivanje
Poruka o odgađanju svečanosti na Cetinju upućena nesuđenim zvanicama

Na to da je razlog otkazivanja događaja krajnje bizaran i apsurdan ukazuju dvije činjenice. Prema prognozi, sjutra se na Cetinju ne očekuju nikakve padavine u terminu koji je bio predviđen za održavanje ceremonije – od 20 do 21:30. Čak ni za danas, kada je trebala da bude održana generalna proba orkestra.

Osim ove očite laži, još bizarnija je tvrdnja o niskim temperaturama „na kojima muzički instrumenti ne mogu funkcionisati“. Svirali su muzičari i na temperaturama ispod nule bez problema i instrumenti su funkcionisali bez problema, pa je apsurdnost siuacije time veća jer temperatura na Cetinju, u vrijeme nesuđene proslave u atrijumu Vladinog doma, prema prognozi, neće padati ispod 10. podioka Celzijusove skale. 

Međutim, ako je Raonićeva RTCG bila spremna na početku njegovog prvog nezakonotg mandata lagati javnost da je 5. septembra 2021. godine na Cetinju „pucano na policiju“, ili da je Ukrajina prije nešto više od dvije godine napala Rusiju, ova temperaturna laž o instrumentima može zvučati čak i bezazleno.

Cetinje - Prognoza
Vremenska prognoza za Cetinje, ponedjeljak, 16. septembar

Sa druge strane, suštinsko pitanje je zbog čega je stvarno odgođena, 50-ak hiljada eura vrijedna, preuranjena proslava 80. godišnjice RTCG, osmišljena u kabinetu Borisa Raonića kao njegova inauguracija u treći mandat generalnog direktora.

„Zli jezici“ govore da upravo odziv na pozivnicu nije bio onakav kakav je Raonić očekivao, sa željom, između ostalog, da se sa visokih diplomatskih adresa legitimizuje njegov treći nezakoniti izbor za generalnog direktora RTCG, pa se pribjeglo odgađanju - sa ciljem izbjegavanja slanja slike u etar kojom bi i posljednjem „slijepcu“ u Crnoj Gori postalo jasno da je Raonić, za razliku od Nikole Markovića, odgovorio na „jedan poziv koji menja sve“ 2021. godine.

Poziv na razgovor sa današnjim ključnim nosiocem vlasti u Crnoj Gori „da malo porazgovara oko uređivačke politike i kadrovskih rješenja“.

Portal ETV/Duško Mihailović

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Milosava77

Nije Raonic bio sam u LA-u. Jedna dobra zenska ga je svuda fotkala

Katunjanin-Miogost

A Pipun ?Zar On , koji je intelenktualna ikona veljesrbskog krema u Crnoj Gori ,a još iz 'srpske "Zete.?

Mila K

Pa zar nije dovoljno da dođu Mandić, Đurović, Zdenka i Spajić? I eto masa...