14 °

max 19 ° / min 12 °

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

21° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Samardžić: Krapović odlučio da sam jedini nepodoban načelnik Generalštaba, te da ne treba da prisustvujem proslavi Dana Vojske

Izvor: Screenshot

Društvo

Tag Gallery
Comments 6

Samardžić: Krapović odlučio da sam jedini nepodoban načelnik Generalštaba, te da ne treba da prisustvujem proslavi Dana Vojske

Autor: Antena M

  • Viber

Admiral u penziji i nekadašnji načelnik Generalštaba Dragan Samardžić objavio je na mreži Iks da iako je skoro deceniju bio na čelu Vojske Crne Gore, nije pozvan na današnju proslavu Dana Vojske, te da je to odluka ministra odbrane Dragana Krapovića. 

Svim pripadnicama i pripadnicima Vojske Crne Gore čestitam 7. oktobar - Dan Vojske, vjerujući da će i dalje, u duhu položene zakletve časno i odgovorno obavljati sve povjerene im dužnosti, na ponos i dobrobit svih građana Crne Gore, napisao je Samardžić.  

"U 18. godina postojanja, VCG je imala sedam načelnika Generalštaba. Zadovoljstvo je i privilegija što sam imao čast da devet godina budem na čelu Vojske, posebno u periodu ispunjenja uslova i dobijanja pozivnice za NATO članstvo.

Žalim što neću biti u prilici da kolegama lično čestitam praznik, jer je ministar odbrane odlučio da sam jedini nepodoban načelnik Generalštaba, te da ne treba da prisustvujem proslavi.

Ako je to cijena konstruktivne kritike i ukazivanja na anomalije sistema, sa zadovoljstvom je plaćam", naveo je Samardžić. 

Juče je iz Ministarstva odbrane najavljeno da je svečanost povodom obilježavanja Dana Vojske Crne Gore u 19h u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u Podgorici.

Na svečanosti će govoriti ministar odbrane Dragan Krapović i načelnik Generalštaba, brigadni general Zoran Lazarević.

"Predviđeno je i polaganje zakletve novih vojnika po ugovoru, predstavljanje posljednje generacije oficira Vojske Crne Gore i dodjela stimulativnih mjera istaknutim pripadnicima i jedinicama VCG.

Svečanoj ceremoniji prisustvovaće i predsjednik Skupštine gospodin Andrija Mandić i premijer Crne Gore gospodin Milojko Spajić", saopšteno je iz Ministarstva odbrane. 

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Marjan

Poštovani Admirale Samardžiću, Vaše zasluge su poznate i priznate od čestitih ljudi i javnosti, a jedan nimalo častan i dobronamjeran ministar to ne može i neće promijeneiti. Doći će dan da taj i takvi budu tamna prošlost za Crnu Goru, a Vi i Vaši kolege na počasnom mjestu, koje zaslužujete !

zvek

A hoće li Ljaljo biti pozvan, možda održi generalima kakav govor, mislim, pročita ono što mu Bogi "blagoslovi" na papir? Možda Krapo dvije-tri "stručne" ubode u mikrofon? Hoće li biti kotulaša i ministara i ministrica nečega? Neka je Vojsci CG srećan ovaj dan!