21 °

max 23 ° / min 16 °

Četvrtak

10.10.

23° / 16°

Petak

11.10.

23° / 17°

Subota

12.10.

23° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

14.10.

24° / 15°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bar uplaćuje Šavniku 40.000 eura pomoći

Izvor: Antena M

Društvo

Comments 0

Bar uplaćuje Šavniku 40.000 eura pomoći

Autor: Antena M

  • Viber

Najavom da će uplatiti 40.000 eura pomoći Šavniku Opština Bar je prva odgovorila na poziv Zajednice opština Crne Gore svojim članicama da upute pomoć kako bi se olakšalo prevazilaženje posljedica velikih poplava koje su prethodne sedmice pogodile ovo područje, saopšteno je iz ZOCG. 

Finansijsku pomoć najavili su i Glavni grad Podgorica, kao i opštine Bijelo Polje, Danilovgrad, Budva i Žabljak.

Delegacija Zajednice opština, koju su činili predsjednik Odbora za finansiranje lokalne samouprave ZOCG i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, predstavnici Opštine Bar, kao i generalna sekretarka ZOCG Mišela Manojlović, posjetila je ove sedmice ugroženo područje Šavnika, gdje je rijeka Komarnica, koja se izlila iz korita, odnijela most i uništila djelove saobraćajnica, zbog čega je odsječeno 50 domaćinstava.

Oni su teren obišli sa predsjednikom Opštine Šavnik Jugoslavom Jakićem i razgovarali sa mještanima, koji su ocijenili da je ovo najveća prirodna nepogoda koja je ikada zadesila Šavnik.

Opština, prema riječima Jakića, nastoji da preduzme korake kako bi se spriječili novi problemi, budući da se najavljuje veliko nevrijeme i u narednim danima.

- U Zajednici opština smo solidarni, bez obzira na bilo kakve različitosti. Udružićemo se i pokušati da pomognemo Opštini Šavnik – poručio je predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović.

Generalna sekretarka ZOCG Mišela Manojlović upozorila je da su Šavniku potrebna brza rješenja jer će do izgradnje novog mosta na Komarnici dio domaćinstava ostati odsječen u nedostatku saobraćajne komunikacije.

Ona je poziv za pomoć Šavniku proslijedila svim predsjednicima opština, odnosno gradonačelnicima u Crnoj Gori.

- Obraćamo vam se u vezi sa teškom situacijom koja je zadesila opštinu Šavnik usljed nedavne elementarne nepogode koja je izazvala ozbiljne posljedice po imovinu, kako infrastrukturu tako i domaćinstva, te je potrebna brza i zajednička akcija kako bismo pravovremeno pomogli.

U svijetlu ovih okolnosti, slobodni smo da vas zamolimo da razmotrite mogućnost finansijske podrške. Vaša podrška će biti od velike važnosti i pokazati solidarnost u ovim teškim vremenima. Samo ujedinjeni, možemo učiniti mnogo i pružiti potrebnu pomoć onima kojima je najpotrebnija – navodi se u dopisu koji je rukovodiocima opština uputila Manojlović. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR