Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo o slučaju Port of Adria: Prvi rezultati ukazuju da se radi o hroničnom procesu

Izvor: Screenshot YT (Vijesti)

Društvo

Comments 4

Ministarstvo o slučaju Port of Adria: Prvi rezultati ukazuju da se radi o hroničnom procesu

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo zdravlja, kako je saopšteno iz tog resora, preduzima i preduzeće sve neophodne radnje iz svoje nadležnosti u cilju zaštite zdravlja zaposlenih u preduzeću Port Adria, a nakon što su se radnici obratili zdravstvenim ustanovama sa analizama koje ukazuju na povećan procenat olova u krvi i sumnje na trovanje teškim metalima.

"Odmah po saznanju za ovaj problem, Ministarstvo zdravlja je stupilo u kontakt sa Institutom za medicinu rada ''Dr Dragomir Karajović'' u Beogradu, referentnom regionalnom ustanovom u oblasti zaštitie stanovništva od jonizujućih zračenja i profesionalne toksikologije. Dogovoren je hodogram aktivnosti u cilju zaštite zdravlja pacijenata sa sumnjom na trovanje teškim metalom, a nakon što zaposleni iz barske Luke prođu dijagnostiku u Kliničkom centru Crne Gore", saopšteno je iz Ministarstva.

Kako nadalje navode a radi objektivnog informisanja javnosti, "prvi rezultati analiza koje su poslate Institutu u Beogradu ukazuju da se radi o hroničnom procesu te vrijednostima olova u krvi koje su u granicama dozvoljenog u odnosu na profesionalni angažman i izloženost zaposlenih na ovom radnom mjestu."

"Ipak, kako bi u potpunosti otklonili sve sumnje i u skladu sa medicinskom doktrinom i etikom ovaj proces zaokružili dijagnostikom i eventualnim liječenjem pacijenata već od sjutra u Kliničkom centru je organizovan prijem za prvu grupu radnika iz preduzeća ''Port of Adria'', nakon čega će u skladu sa zdravstvenim stanjem i medicinskim indikacijama po potrebi biti poslati u beogradski Institut ''Dr Dragomir Karajović''", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Bannjo

Citava okolinu Luke Bar je zagadjena jer praskaste materije se rasprsavaju i to se osjeca u vazduhu.

čitalac

@Nikola Vjerovao ili ne, sami su krivi. Ne vjerujem da na bilo kom sudu, pa i evropskom, mogu dobiti bilo kakvu nadoknadu štete. Zaštitnu opremu su imali, niko im nije kriv što je nijesu koristili.

Nikola

Ko je kriv što se ovo desilo radnicima i ko će nadoknaditi nenadoknadljivu štetu narušenom njihovom zdravlju