13 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

17° / 10°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 12°

Srijeda

08.05.

20° / 13°

Četvrtak

09.05.

16° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bjeković i naredne dvije godine član Biroa EK protiv rasizma

Društvo

Comments 0

Bjeković i naredne dvije godine član Biroa EK protiv rasizma

  • Viber
Zamjenik Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Siniša Bjeković, drugi put zaredom izabran je za člana Biroa Evropske komisije protiv rasizma i netoleranicje.

Tu funkciju u izvršnom tijelu EK zamjenik Zaštitnika vršiće u naredne dvije godine.
Izbor Bjekovića za člana Biroa ECRI-ja predstavlja svojevrsno priznanje kako za instituciju Zaštitnika tako i za državu Crnu Goru.
ECRI je nadzorno tijelo Savjeta Evrope sa najširim mandatom, kojem je povjeren zadatak borbe protiv rasizma, rasne diskriminacije, ksenofobije, antisemitizma, netolerancije i homofobije iz perspektive zaštite ljudskih prava, standarda Evropske konvencije o ljudskim pravima, dodatnih protokola i drugih instrumenata Savjeta Evrope.

U svom mandatu ECRI prati zakonodavne politike, administrativne i druge mjere u borbi protiv rasizma, rasne diskriminacije, ksenofobije, antisemitizma i netolerancije, provjerava njihovu efikasnost, predlaže dalje jačanje sistema na lokalnom, nacionalnom i evropskom nivou, formuliše preporuke opšte politike u državama članicama i prati uporedno međunarodno pravo sa ciljem jačanja osnove djelovanja, kada smatra da je to potrebno.
Na standarde ECRI često se pozivaju druga nadzorna tijela Savjeta Evrope kao što je Evropski sud za ljudska prava, ali i institucije EU, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR