12 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

11° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 11°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kompanija HEX ovogodišnji dobitnik MATA nagrade

Društvo

Comments 0

Kompanija HEX ovogodišnji dobitnik MATA nagrade

  • Viber
Crnogorska Asocijacija za Nove Tehnologije - MANT ovogodišnju nagraduMANT Tech Award (MATA)za doprinos u popularizaciji i razvoju novih tehnologija u Crnoj Gori je dodijelila komaniji HEX d.o.o. iz Podgorice. MATA nagrada se dodjeljuje pojedincima ili institucijama koji su u prethodnoj godini dali značajan tj. izvrstan doprinos razvoju i popularizaciji novih tehnologija u Crnoj Gori, uključujući inženjerski i naučni aspekt.

Nagrada može biti dodijeljena za životno djelo ili doprinos u periodu.

“HEX d.o.oima preko 30 godina tradicije i iskustva. Doprinijela je razvoju inženjerstva i tehničke kulture u Crnoj Gori, specijalno u oblastima Elektronike, Automatizacije tehnoloških procesa i usluga i primijenjenih Informaciono Komunikacionih Tehnologija (ICT-a)”, saopštili su nam organizatori.

Spisak orginalnih rešenja te kompanije je impozantan. HEX d.o.o. je bila i predstavlja izvrsnu školu inženjera iz koje su proistekli renomirani crnogorski stručnjaci u toj oblasti. Trenutno zapošljava 9 inženjera, 1 magistra i 1 doktora nauka.

Nagradu je uručio Prof. dr Radovan Stojanović, predsjednik MANT asocijacije, i član Borda direktora EuroMICRO, Evropske asocijacije za ICT i Mikroelektroniku, na svečanosti povodom petogodišnjice rada MANT-a, prestižne naučno-tehnološke asocijacije sa sjedištem u Crnoj Gori.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR