12 °

max 21 ° / min 12 °

Subota

05.10.

21° / 12°

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 14°

Srijeda

09.10.

17° / 15°

Četvrtak

10.10.

20° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Amfilohije zaustavljao kiše – veli Gojko Perović

Religija

Tag Gallery
Comments 2

Amfilohije zaustavljao kiše – veli Gojko Perović

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J.

Ako mu budu slikali ikone, moj prijedlog je da na njoj mora da bude neko razagnanje oblaka. Nekoliko puta sam posvjedočio kako je zaustavljao kiše — reče za pokojnog Amfilohija Radovića protojerej-stavrofor Gojko Perović (52).

Kako prenose neki srpski portali, Perović tvrdi da je Amfilohije „imao taj dar”…

Otkud sad ovo, Peroviću?

Ako se Amfilohije upuštao u meteorološke intervencije, „svjedok” Perović nas je o tome mogao obavijestiti dok je mitropolit bio živ, pa da se testira, da vidimo: ako pop laže, ne laže... etc.

Na primjer, da li Amfilohije preduzima „razagnanje” isključivo kišnih oblaka, tj. nije bio nadležan i za sniježne? I obrnuto, ako je suša, da li je Amfilohije mogao da „sabere” oblake i prizove kišu?

Drugim riječima, liše kiše, je li Amfilohije imao „dara” i za regulisanje drugih oblika kondenzovane i sublimirane vodene pare u vazduhu, tj. i za niske padavine, kao što su slana, rosa, inje i poledica, i-ili za ostale visoke padavine, kakve su, uz klasičan snijeg, takođe i susnježica i zrnasti snijeg, zatim rosulja, ledena kiša, ljutina, krupa, grad, sugradica…

Perović o takvim meteorološkim aspektima nije posvjedočio; ili je zaboravio, pa će se možebiti naknadno „śetiti”.

Ali, vascijela Crna Gora može posvjedočiti da je kiša, zadržimo se na njoj, manje-više uredno padala i za Amfilohijeva vakta.

Dočim, tada Cetinje — a u prijestonici je stolovao — ili ravnu Zetu, zatim doline Lima i Bojane, ili još neke krajeve Crne Gore, za Amfilohijeva vakta ZADESIŠE I KATASTROFE POPLAVA. Na primjer, početkom 2010. bilježi se da je, zbog izlivanja rijeke Bojane i Skadarskoga jezera, pod vodom 12 hiljada hektara i 500 kuća. U svoje domove mnogi stanovnici poplavljenih područja stizali su jedino čamcima.

Crkva i groblje u Kurilu (Zeta) u vrijeme poplave

Je li tu i druge poplavne stihije, čačkajući oko meteorologije, Amfilohije prizvao, nenamjerno ili namjerno, ili mu „razagnanje oblaka” tada bješe zakazalo? — možda nam „svjedok” Perović nekom prilikom otkrije…

Do tada, provjerljiva je i ova morbidna činjenica:

- kako Amfilohije, spinujući sljedbenike, opisivaše 2020. godine tzv. protestne litije kao „Božju vakcinu”, a u vrijeme smrtne opasnosti od epidemije (od koje je u Crnoj Gori umrlo hiljade naših sugrađana), e da bi kasnije iste godine on bio pozitivno testiran na koronavirus — i od posljedice umro.

Društvo

NY Times: Amfilohijeva vakcina

08.10.2020. 11:21

Napominjemo, Gojka Perovića je nedavno prozvao poslanik Milan Knežević (DF-DNP) — a Perović ga nije opovrgao — da pop „ŽIVI U PENTHAUSU ispod Gorice, u NAJSKUPLJOJ ZGRADI U PODGORICI”.

Perović je krajem prošle godine na Filozofskom fakultetu u Nikšiću magistrirao pred „FRIENDLY” KOMISIJOM koju su sačinjavali njegov kolega svetosavski pop Brajović i još dvojica srpskih aktivista.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Kišobran

Risto je volio da pusti na kasetofon Bježi Kiso s prozora od Jabuke, kad dodje Gojko da uči katehizis. Odatle to sjećanje I jedna topla ljudska priča.

Deny Mirage

Paralelna stvarnost je čudo...