14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mojkovac dobija žičaru i ski staze: Potpisan ugovor za izradu tehničke dokumentacije

Ekonomija

Comments 0

Mojkovac dobija žičaru i ski staze: Potpisan ugovor za izradu tehničke dokumentacije

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Vlada Crne Gore potpisala danas sa podgoričkim doo “Novi Volvoks” ugovor o izradi idejnog rješenja, glavnog projekta i izgradnju šestosjedne isklopive žičare “Z4” na skijalištu Žarski u Mojkovcu, po principu “Projektuj i izgradi”.

U realizaciju ovog strateškog projekta, Vlada će uložiti devet miliona eura, u cilju nastavka valorizacije turističkih potencijala i poboljšanja životnog standarda građana, naročito na sjeveru, navedeno je u saopštenju.

''Glavni projektant i proizvođač opreme koja će biti montirana na lokalitetu Žarski je italijanska kompanija Leitner, jedan od najvećih proizvođača žičara u svijetu. Kvalitet i standard koji Leitner primjenjuje u svojim projektima prepoznati su u svim državama, tako da se njene žičare danas nalaze na najatraktivnijim svjetskim skijalištima''-objasnili su iz Vlade.

Rok za završetak izrade Idejnog rješenja isklopive šestosjedne žičare je dva mjeseca od dana potpisivanja Ugovora, izrade Glavnog projekta žičare četiri mjeseca od dana prihvatanja Idejnog rješenja, a za završetak izgradnje žičare i ski staza 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR