14 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Neto dobit Telekoma u prošloj godini 4,3 miliona eura

Ekonomija

Comments 0

Neto dobit Telekoma u prošloj godini 4,3 miliona eura

Izvor: Mina business

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Neto dobit Crnogorskog Telekoma je u prošloj godini iznosila 4,3 miliona EUR, a njeno smanjenje, kako je objašnjeno iz kompanije, uslovljeno je nižom operativnom dobiti.

Iz Telekoma su kazali da su prihodi u prošloj godini iznosili 80,2 miliona EUR, što je pet odsto manje nego u 2018.

"Pad je dominantno zabilježen u segmentu veleprodaje i fiksnoj telefoniji, što je rezultat trendova na tržištu", objasnili su iz kompanije.

Operativna dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), bez specijalnih efekata i nakon najma, iznosila je 29,1 milion EUR, što je sedam odsto manje nego u uporednom periodu.

Rast operativne dobiti u 2018. godini, međutim, bio je značajnim dijelom posljedica primjene novih računovodstvenih standarda i vanrednih pozitivnih efekata.

Kompanija je u prošloj godini, u odnosu na 2018, zabilježila rast broja korisnika u skoro svim segmentima.

Krajem prošle godine, sa 241 hiljadom aktivnih postpejd SIM kartica, Telekom ima 14 hiljada odnosno šest odsto više postpejd korisnika nego na kraju 2018.

Broj pripejd SIM kartica je smanjen osam hiljada ili šest odsto. Broj korisnika mobilnog interneta porastao je 15 hiljada, odnosno oko devet odsto, i iznosio je 184 hiljade.

Korisnička baza je, u odnosu na 2018. godinu, rasla i kada su u pitanju fiksni internet i TV usluge, a rast broja korisnika evidentan je i u poređenju sa trećim kvartalom prošle godine.

Iz Telekoma su kazali da je prema zvaničnim podacima u prošloj godini najveći protok gigabajta (GB) kroz neku mrežu u Crnoj Gori, zabilježen upravo u Telekomovoj.

Izvršna direktorica kompanije Dina Cibulskaja rekla je da je kroz Telekomovu mrežu u prošloj godini prošlo više od 15 miliona GB podataka.

"Važno je istaći da povećan internet saobraćaj nije uticao na brzinu surfovanja. Telekomova 4G mreža je, prema mjerenjima Agencije za elektronske komunikacija (EKIP) iz prošle godine, zvanično najbrža u zemlji", poručila je Cibulskaja.

Iz Telekoma su kazali da su, u skladu sa svojim strateškim opredjeljenjem da korisnicima omoguće pristup najkvalitetnijoj mreži, u prošloj godini nastavili širenje optike i Turbo DSL-a.

"Optika je sada dostupna u 100 hiljada domaćinstava, dok je broj korisnika optičke mreže porastao 20 odsto u odnosu kraj 2018, i iznosio je 20,7 hiljada korisnika. Turbo DSL je dostigao pokrivenost od 70 hiljada domaćinstava, dok je priključeno 30 hiljada korisnika", precizira se u saopštenju.

Cibulskaja je rekla da su u prošloj godini počeli da stvaraju Svijet novih mogućnosti.

"Naši korisnici i partneri su prepoznali našu viziju, izrazili su želju da budu njen dio, pa u ovoj godini nastavljamo svi zajedno da je razvijamo. To znači da ćemo nastaviti da unapređujemo kvalitet i pristupačnost mreže i razvijamo digitalne servise i usluge i inovativna rješenja, u čemu smo više puta pokazali da smo najbolji, a najčešće i prvi", dodala je Cibulskaja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR