19 °

max 25 ° / min 18 °

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

19° / 9°

Utorak

01.10.

19° / 8°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

16° / 14°

Petak

04.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uključenje iz Kotora u britanskom jutarnjem programu

Ekonomija

Comments 1

Uključenje iz Kotora u britanskom jutarnjem programu

Autor: Antena M

  • Viber

U jutarnjem programu emisije This Morning, koji je jedan od najuticajnijih programa u Velikoj Britaniji, 6. avgusta emitovano je direktno uključenje iz Kotora u organizaciji Nacionalne (NTO) i lokalne Turističke organizacije (TO) Kotora.

Na početku emisije, voditelji su istakli da je Crna Gora proglašena jednom od najlepših destinacija na svijetu i da je na putu da postane jedna od najpoznatijih evropskih turističkih destinacija, poručivši: "Biser Balkana, Crna Gora, zaslužuje naziv evropske hit destinacije ovog ljeta".

Milionskom auditorijumu u Velikoj Britaniji i širom Evrope prikazani su prelijepi kadrovi Bokokotorskog zaliva i Starog grada Kotor, uključujući intervju sa izvršnim direktorom žičare Kotor Cable Car, Markom Kusom.

Na pitanje poznatog kuvara Džona Toroda zašto ljudi dolaze u Kotor, Kus je odgovorio prije svega, zbog nasljeđa i kulture, ali i zbog fascinantne prirode.

"Vraćajući se u prošlost, prije 100 godina postojala je stara austrougarska žičara koja je povezivala Kotor i Cetinje. San i ambicija su ponovo uspostavile ovu vezu između Kotora i stare kraljevske prijestonice Cetinja”, rekao je Kus.

Pored vožnje žičarom, gledaoci su imali priliku da se upoznaju sa istorijom Starog grada Kotora. Potom su, putem direktnog uključenja iz restorana poznatog po odličnim morskim specijalitetima, gledali Džona Toroda kako priprema ručak sa školjkama i lokalnim delicijama.

“Kristalno čista voda, sunce, kulturno nasljeđe i sjajna hrana – Crna Gora nije razočarala. Ostaviću vas da uživate u pogledu,” odjavio se iz emisije Džon Torod, naglašavajući očigledne ljepote i atraktivnosti Crne Gore koje su impresionirale gledaoce.

Voditelji ovog popularnog programa su zaključili emisiju pozivajući gledaoce da ove godine istraže Crnu Goru, ističući odličan odnos cijene i kvaliteta u svim segmentima turističke ponude.

Emisija This Morning postiže rekordnu gledanost, sa 11 miliona pratilaca na društvenim mrežama i skoro 130 miliona pregleda video sadržaja mjesečno.

Prilog iz Crne Gore možete pogledati na ovom linku.

Pored NTO CG i LTO Kotor, snimanje emisije podržali su Kotor Cable Car i Oyster Farm Školjke Boke.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Ima još jesna presnost CG koje mi nijesmo svjesni - bezbjednost. Neki lokalni službenici američke ambasade su se raspitivali: "Smijemo li uveče izaći u grad?" Pa kad shvate da smiju, sledeće pitanje je; " Smijemo li izaći u grad u 23:00?" Onda shvate gdje su došli i kupe stan u CG za penziju.