19 °

max 25 ° / min 18 °

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

19° / 9°

Utorak

01.10.

19° / 8°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

16° / 14°

Petak

04.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pejović: Opoziciji je cilj da plate i penzije vrate na nekadašnje iznose

Ekonomija

Comments 9

Pejović: Opoziciji je cilj da plate i penzije vrate na nekadašnje iznose

Autor: Antena M

  • Viber

-Svakodnevnim kritikama na račun programa, za koji su govorili da ne postoji, opozicija pokušava da nametne utisak kako programi Evropa Sad 1 i 2 nemaju nikakvog efekta na životni standard, iz razloga što su poskupljenja anulirala uvećanje zarada- kazao je generalni sekretar PES-a Boris Pejović.

Na osnovu dosadašnjih stavova opozicije, umjesto pandemije korona virusa i sukoba u Ukrajini, zaključak je, kako kaže, da su programi Evropa Sad izazvali globalnu inflaciju i drastična poskupljenja u brojnim zemljama Evropske unije i regiona, koja su nerijetko i veća u odnosu na rast cijena u Crnoj Gori.

Pejović kaže da po logici opozicije da se zarade u Crnoj Gori nisu uvećale, ne bi bilo globalne inflacije i divljanja cijena širom Evropske unije i regiona. 

Nadalje po tom rezonu, poručuje Pejović, situacija u Crnoj Gori, ali i svijetu bi bila mnogo bolja da su minimalne zarade u Crnoj Gori ostale na 222 eura i prosječne na nešto više od 500 eura, a socijalni jaz nastavio da se produbljuje. 

"Dinamika uvećanja zarada i penzija za par eura godišnje bi bila najefikasnija mjera ubrzanog razvoja i unapređenja životnog standarda, možemo zaključiti od kolega iz opozicije nakon svega.

Uzimajući u obzir argumente opozicije, građani bi vjerovatno bili "oduševljeni" idejom da se vratimo na vrijeme kada je gorivo bilo luksuz.", kaže generalni sekretar PES-a.

Zato je, navodi, razumljiv cilj opozicije da plate i penzije vrate na nekadašnje iznose. 

"Kolege iz opozicije imaju legitimno pravo da ubjeđuju građane da višestruko uvećanje zarada i penzija, a uz paralelno smanjenje javnog duga, nije dobar ekonomski pristup, već upravo onaj nekadašnji koji je iz Crne Gore u inostranstvo iselio na desetine hiljada naših državljana. 

Nakon uvećanja zarada i penzija, dobijanja IBAR-a i deblokade institucija, opozicija ima i potpuno legitimno pravo da ove rezultate predstavi katastrofalnim i na osnovu toga zatraži da opet dobiju većinsko povjerenje, kako bi građani imali priliku da ponovo "uživaju" u starim i dobro poznatim benefitima", kazao je Pejović.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Gle malešni trump opet nešto spinuje.

BeLveder

Mislio sam da je, sad bivši Demokrata i bivši Ministar, sa akcentom na bivši, Martinović, etalon za glupost, ali evo ovaj neznaveni Pejović mu se primakao!

Mikuša

E, važno je da si se ti slikao u predsjedničkom kabinetu Vile....koji kompleksaši !!! Sljedeću hoću da vidim, za tim stolom, Ženu Vikalicu, sa patikama 3 broja većim...