25 °

max 25 ° / min 18 °

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

19° / 9°

Utorak

01.10.

19° / 8°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

16° / 14°

Petak

04.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vuković: Rekordnih 1820 eura za kvadrat stana ukazuje na neophodnost usvajanja Zakona Stan za sve

Izvor: URA

Ekonomija

Comments 1

Vuković: Rekordnih 1820 eura za kvadrat stana ukazuje na neophodnost usvajanja Zakona Stan za sve

Autor: Antena M

  • Viber

Novi podaci Monstata pokazuju da je prosječna cijena kvadrata stana u Crnoj Gori 1820 eura, što pokazuje da cijene nekretnina u našoj državi konstantno rastu i da su sada prosječno više za 200 eura u odnosu na prošlu godinu. To je još jedan pokazatelj zašto država mora omogućiti brojnim građankama i građanima da po povoljnijim uslovima od onih koji trenutno vladaju na tržištu dođu do svog krova nad glavom, saopštila je potpredsjednica Građanskog pokreta URA Milena Vuković.

 “Zbog toga će Građanski pokret URA ponovo predložiti Skupštini na usvajanje Zakon o Fondu Stan za sve, koji bi pružio priliku podstanarima i svima koji nemaju svoj stan da riješe svoje stambeno pitanje po cijeni od 900 eura po metru kvadratnom, odnosno, za više nego duplo manje u odnosu na trenutnu prosječnu cijenu na tržištu”, najavila je Vuković.

U saopštenju navodi da se nada da će se ovoga puta poslanice i poslanici u Skupštini Crne Gore voditi isključivo interesima preko 100 hiljada građana, odnosno, 40 hiljada porodica koje nemaju riješeno stambeno pitanje, a ne ličnim i partijskim interesima i sujetama i da će zbog toga ovoga puta dati podršku usvajanju Zakona Stan za sve.

Podsjetila je da ovo zakonsko rješenje nije dobilo neophodnu podršku u julu u Skupštini Crne Gore, jer je određeni broj poslanika, kako iz redova opozicije tako i iz redova vlasti bez obzira na podršku koju su tokom skupštinske rasprave najavili za usvajanje Zakona STAN ZA SVE, očigledno u koordinaciji, odlučio da glasa protiv ili da uopšte ne bude u sali tokom glasanja.

“Pružićemo im priliku da ponovo pokažu koliko im je zaista stalo do građana ove zemlje i rješavanja jednog od gorućih problema, pogotovo za mlade ljude u Crnoj Gori”, zaključuje Vuković u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Šuplja_priča

Dosta populizma gospođo. Zašto to nijeste sproveli dok ste bili na vlasti negi sad pričate priču kako bi ubrali neki glas. Nadam se da birači nijesu kratkog pamćenja..