24 °

max 26 ° / min 18 °

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 10°

Utorak

01.10.

19° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 15°

Petak

04.10.

21° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počinju radovi na regionalnom putu Bar - Kamenički most - Krute; Vukićević: Dugo se čekalo da počne rekonstrukcija

Ekonomija

Comments 1

Počinju radovi na regionalnom putu Bar - Kamenički most - Krute; Vukićević: Dugo se čekalo da počne rekonstrukcija

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarka saobraćaja Maja Vukićević je izrazila zadovoljstvo što su danas objavili početak rekonstrukcije regionalnog puta Bar - Kamenički most-Krute.

"Lično sam se kao poslanica u Parlamentu više puta bavila ovom temom, zahvaljujući amandmanu koji smo podnijeli kolega Dejan Đurović i ja obezbijeđen je i dio sredstava za početak radova na ovom putu. Ovo je važan regionalni put, kojim prolazi veliki broj vozila, i dugo se čekalo da se počne sa rekonstrukcijom. Moram istaći da mi je zadovoljstvo što smo relativno brzo od preuzimanja ministarstva u direktnoj komunikaciji sa Vladom i sa direktorom Uprave za saobraćaj, i predsjednikom Opštine Bar gospodinom Raičevićem i predsjednikom Opštine Ulcinj Gencijem Nimanbeguom dogovorili da radovi na ovom putu krenu odmah nakon ljeta, što evo danas i realizujemo", saopštila je Vukićević.

U saopštenju ističu da će se rekonstrukcijom ovog puta značajno rasteretiti putni pravac Bar - Ulcinj i smanjiti saobraćajne gužve kroz Dobre Vode, Utjehu i Ulcinj.

"Takođe, postojeći putni pravac Bar-Kamenički most-Krute svojim tehničkim karakteristikama nije omogućavao bezbjedno kretanje vozila, naročito u toku ljetnjih mjeseci, kada je ovim putnim pravcem tranzitirao veliki broj vozila ka i od granice na Sukobinu. Nakon rekonstrukcije dobićemo put koji će obezbijediti veću protočnost saobraćaja, podići nivo bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju i omogućiti bolju turističku valorizaciju ovog kraja – navodi se u saopštenju Ministarstva saobraćaja.

Dodaju da će ostati posvećeni rekonstrukciji putne infrastrukture na teritoriji čitave Crne Gore, kako na sjeveru tako i na jugu zemlje.

"U narednom periodu na teritoriji opštine Bar imamo u planu izgradnju bulevara od raskrsnice za tunel Sozina do uklapanja u postojeći bulevar, adaptaciju puta Bar - Ulcinj i kao najznačajniji i najzahtjevniji projekat, projekat izgradnje autoputa od Podgorice do Bara i dalje preko Ulcinja do granice sa Republikom Albanijom. Samo sa ovako razvijenom putnom infrastrukturom možemo podići nivo turističke ponude ovog dijela Crnogorskog primorja, kao i omogućiti punu valorizaciju i učiniti konkurentnom Luku Bar", zaključuju u saopštenju.

 

 

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Gle umije ministrica da zaluta u opštine gdje nisu njeni df drugari. Možda da nauči ostale ministrice?