24 °

max 26 ° / min 18 °

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 10°

Utorak

01.10.

19° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 15°

Petak

04.10.

21° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krvavac: Kroz usvojeni program Evropa sad 2 plate i penzije veće, cijene niže

Izvor: Vlada CG

Ekonomija

Comments 5

Krvavac: Kroz usvojeni program Evropa sad 2 plate i penzije veće, cijene niže

Autor: Antena M

  • Viber

Implementacijom programa ES2 i limitiranjem cijena u trgovinama stvorili smo pretpostavke da građani imaju na raspolaganju veće plate i penzije i niže cijene, čime se unapređuje njihova kupovna moć a čemu već svjedočimo kroz niže cijene preko 1000 artikala u marketima, poručio je član Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) Branko Krvavac povodom jučerašnjeg usvajanja set reformskih zakona.

“Skupština Crne Gore usvojila je set reformskih zakona čime su se stvorili uslovi za implemantaciju programa “Evropa Sad 2” od 1. oktobra. Program omogućava veće zarade za sve zaposlene u Crnoj Gori, od čega najveći rast ostvaruju zaposleni sa minimalnom zaradom kojih ima najviše u strukturi zaposlenih u Crnoj Gori i to posebno u privatnom sektoru”, naveo je Krvavac u saopštenju za medije.

Time se, kako je dodao, samo unapređuje njihov standard kroz veće zarade već i buduća penzija kroz veću penzionu osnovu i to posebno onih, kako je rekao, zaposlenih koji su bili primorani da kod pojedinih neodgovornih poslodavaca dio zarade primaju “na ruke”.

“Zato je ovaj program važan ne samo sa aspekta većih radničkih prava već i sa aspekta borbe protiv “sive ekonomije” i nelojalne konkurencije. Zahvaljujući ovoj reformi koja dovodi do značajno veće prosječne zarade obezbijediće se i osjetno veće penzije za penzionere kroz redovno uskladjivanje penzija tri puta godišnje i punu stabilnost Fonda PIO”, dodao je Krvavac.

 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin

Sad pred izbore " ubijediste " trgoovce da spuste cijene. Nekad smo cekali sezonsko snizenje da kupimo farmerice ili patike a sad cekamo izbore kako bismo do tad iskoristili snizenje da bi kupili ulje ,secer brasno ili bokun mesa. A sto se standarda tice - vi standardno varate gradjane !

Brano Bozovic

Sta radi ovo nesretno Tuzilastvo na ovakve likove i ekipu oko njega,toliko kriminala,lopovluka.I to javno imenom i prezimenom,ljudi dali se stidite svojih porodica.Vi IZDAJETE svoju drzavu,taj pecat se nikad ne zaboravlja,on ostaje za trajno. Dali mozete uopste zaspati bez sedetiva,sigurno NE!

štetočine

Krvavac ne benda činjenice, on teše svoju priču, i to baš onako populistički, iako znamo, a to se lako čita iz jučerašnje rasprave u Skupštini, da je Evropa sad 2 lakrdijaški odnos prema finansijama ove države.