21 °

max 26 ° / min 18 °

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

21° / 10°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 16°

Petak

04.10.

18° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Monteput: Javni poziv za izradu idejnog projekta dionice auto-puta Smokovac – Tološi

Izvor: Screenshot

Ekonomija

Comments 0

Monteput: Javni poziv za izradu idejnog projekta dionice auto-puta Smokovac – Tološi

Autor: Antena M

  • Viber

Preduzeće Monteput d.o.o. objavilo je javni poziv za izradu Idejnog projekta auto-puta na dionici Smokovac – Tološi, dužine oko 10 kilometara, koja će rasteretiti gradski saobraćaj u Podgorici kroz planiranu obilaznicu. Ovaj projekat je važan korak u unapređenju saobraćajne infrastrukture Crne Gore.

Projekat uključuje izradu tehničke dokumentacije za autoput sa punim profilom i projektovanom brzinom od 100 km/h. Planirane su dvije petlje – Petlja Smokovac, koja povezuje magistralni put Podgorica – Kolašin sa postojećom dionicom Smokovac – Mateševo, i Petlja Tološi, koja se povezuje s magistralnim putem Podgorica – Nikšić. Takođe, planirana su odmorišta i benzinske stanice kod Veljeg Brda.

Pri izradi projekta, posebna pažnja mora biti posvećena zaštiti životne sredine, sa posebnim fokusom na očuvanje pećine Magara. Autor projekta je obavezan da dostavi rješenja koja uključuju sve neophodne radove za potpunu funkcionalnost i kompatibilnost sa sistemima već realizovanim na dionici Smokovac – Mateševo.

Ova dionica jedna je od 18 koje čine mrežu planiranih autoputeva i brzih saobraćajnica u Crnoj Gori, a koje je Vlada definisala kroz pet razvojnih koridora: autoput Bar – Boljare; Jadransko – jonski autoput; brza saobraćajnica duž crnogorskog primorja; brza saobraćajnica Bijelo Polje - Pljevlja - granica sa BIH; i brza saobraćajnica Podgorica – Nikšić – Žabljak - Pljevlja. Realizacijom ovih projekata unaprijediće se bezbjednost, udobnost i brzina saobraćaja, uz značajno skraćenje vremena putovanja.

Javni poziv je dostupan na linku: https://cejn.gov.me/tenders/view-tender/78671.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR