14 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 8°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

14° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uniprom i Hertvik Inženjering se udružili: Otvaranje fabrike silumina 2017.

Ekonomija

Comments 0

Uniprom i Hertvik Inženjering se udružili: Otvaranje fabrike silumina 2017.

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber
Kompanija  Uniprom je danas  u Podgorici potpisala Sporazum o saradnji  sa austrijskom kompanijom Hertvik  Inženjering u vrijednosti od 15 miliona, za izgradnju fabrike bileta (trupaca) kapaciteta 60.000 tona i fabrike silumina(fabrika legura) 30.000 tona.

"Zahvaljujući pozitivnom ekonomskom ambijentu koji je obezbijeđen od Vlade Crne Gore , naša kompanija je uspjela da dogovori ovaj značajan posao. Na ovaj način nastavljamo rad na podizanju crnogorske industrije i obezbijeđujemo stabilnost I perspektivu poslovanja Uniprom Aluminijumske industrije i egzistenciju svakom zaposlenom. U skladu  sa strateškim razvojem i vizijom Uniprom Aluminijumska industrija  stvaraju se uslovi za dodatna radna mjesta. Ovo je ujedno i druga faza ka našem strateškom cilju, a to je da se alumijum ne izvozi kao sirovina već kao poluproizvod i finalni proizvod. Kao što smo i najavljivali, sve ide u skladu sa zacrtanim planovima, tako da ćemo, kao i do sada, nastaviti sa ispunjavanjem najavljenih planova. Izgradnjom ove dvije fabrike i remontom elektrolize Uniprom Aluminijumska industrija zauzima svoju poziciju kao jedan od tri  lidera u proizvodnji aluminijuma, u Evropi", izjavio je vlasnik Uniproma Veselin Pejović.
Radovi na izgradnji fabrike silumina će početi već narednih dana,  a fabrika silumina će biti otvorena u julu 2017. godine, kapaciteta 30.000 tona legura.

Hertvik  Inženjering je kompanija koja posluje u okviru SMS grupe , poznate po dizajniranju, izgradnji, nabavci i ekspertizi u sferi mašinerije I opreme za aluminijumsku industriju I proizvodnju aluminijumskih poluproizvoda.
Gunter Vimrojter iz kompanije Hertvik Inženjering je izjavio da je veoma sam zadovoljan što je u Crnoj Gori i što mogu da doprinesu razvoju Kombinata aluminijuma u Podgorici na način što će instalirati opremu za proizvodnju trupaca i ingota.

"Veza sa KAP-om je ostvarena prilično davno,već unazad deset godina, ali do ovog trenutka nijesmo uspjeli da se dogovorimo o daljem razvoju I našem doprinosu. Veoma smo zadovoljni sto radimo sa novim vlasnikom kombinata I nadamo se da ce u bliskoj buducnosti KAP unaprijediti svoju proizvodnju I otvoriti nova radna mjesta. Veoma smo srećni što smo U Crnoj Gori I što možemo da damo svoj doprinos daljem ekonomskom razvoju ovog područja.Crna Gora je jako lijepa zemlja sa finim ljudima tako da smo jako srećni što ćemo raditi na ovom projektu", rekao je on.

Hertvik  Inženjering već 40 godina drži svjetsku lidersku poziciju u sferi proizvodnih linija fabrika bileta ili trupaca.(90 odsto market share).

Uz naprednu tehnologiju topljenja ova kompanija je tokom poslednjih godina uspjela da uvede revolucije u industriju metala.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR