19 °

max 23 ° / min 17 °

Petak

11.10.

23° / 17°

Subota

12.10.

22° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

24° / 14°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

22° / 14°

Četvrtak

17.10.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Protest građana u Podgorici: Zabjelčani blokirali saobraćaj, zahtijevaju da se stavi van snage Detaljni urbanistički plan

Izvor: Analitika

Podgorica

Tag Video
Comments 0

Protest građana u Podgorici: Zabjelčani blokirali saobraćaj, zahtijevaju da se stavi van snage Detaljni urbanistički plan

Izvor: Analitika

Autor: Antena M

  • Viber

Građani podgoričkog naselja Zabjelo blokirali su saobraćaj u Ulici 27. mart.

Oni zahtjevaju da se stavi van snage Detaljni urbanistički plan iz 2009. kojim se omogućava nastavak gradnje u dijelu grada ispod Ljubovića.

Istakli su da je kvart ispod Ljubovića naselje bez škole i Doma zdravlja i da je tek 2,7 odsto predviđene zelene površine. 

Predstavnik građana, Rade Savić, kazao je da ne bi bilo današnjeg okupljanja i blokade da investitori nijesu počeli pripremne radove na parcelama koje još nijesu izgrađene.

"Smatramo da je neophodno da se aktuelni DUP zakonski poništi ili da se uvede zabrana gradnje", rekao je Savić. 

Kako su ranije danas saopštili, taj plan postao je opet važeći u aprilu ove godine nakon što je Ustavni sud proglasio nenadležnom i poništio odluku Skupštine Glavnog grada iz 2020. kojom je tada DUP Zabjelo Ljubović stavljen van snage i zabranjena gradnja u tom dijelu Podgorice.

Takva odluka Ustavnog suda bila je očekivana, kazao je advokat Mitar Šušić i omogućava vlasnicima parcela tog kraja da raspolažu svojom imovinom.

"Ako država ima rješenje, ako može da oduzme odnosno ekspropriše to zemljište i isplati te ljude neka pravi zelene zone, zelene parkove kao god, to je moguće rješenje, ali dok god država nema rješenje u tom smislu svaka ideja koja se zansiva na tome da bi bilo meni lijepo drugom ću onemogućiti da radi ono što želi sa svojom imovinom je potpuno bezobzirna i pravno neutemeljena", ističe advokat.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR