14 °

max 14 ° / min 9 °

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikolić: Izjave i ponašanje Amfilohija dokaz da su protesti politički

Izvor: Foto: Screenshot

Politika

Comments 0

Nikolić: Izjave i ponašanje Amfilohija dokaz da su protesti politički

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Neprekidno nastojanje mitropolita Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori Amfilohija, da unese razdor u Demokratsku partiju socijalista sve više postaje tragikomično, ocijenio je portparol DPS-a Miloš Nikolić. 

"Ovim uzaludnim pokušajima on pokazuje da je dio višegodišnje orkestrirane kampanje,  koja sada ima novi, lažni povod, ali stari cilj - rušenje Crne Gore.

Ta kampanja, kao i sve prethodne slične, završiće još jednim njihovim porazom", kaže on.

Kako kaže, ono što je bilo očekivano i predvidljivo - u nedostatku ijednog argumenta u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti i uvjerenja  - Amfilohije se vraća retorici i porukama koje su inspirisale, podsticale i opravdavale tragične sukobe na prostorima bivše Jugoslavije 90-tih.

"Govoru koji je izazvao razaranje, nesreću i patnju za sve njene narode, posebno srpski koji su oni "štitili". Osvježenog pamćenja, nakon što je  odgledao dokumentarni zapis o svom decenijskom sramnom govoru mržnje i huškanju na rat, Amfilohije se opet besprizorno ostrvio na Crnu Goru i na sve koji u njoj žive. Uvredama  i prijetnjama, podvalama i kletvama, pokušavao je da nipodaštava i vrijeđa neporečive i neizbrisive vrijednosti naše istorije i tradicije, negirajući neporečivo - autokefalnost Crnogorske pravoslavne crkve, nasilno ukinute poslije Prvog svjetskog rata. Prizemni izrazi kojima se mitropolit Srpske pravoslavne crkve služio tom prilikom, ispod su nivoa svake pristojne komunikacije i zaista ne zaslužuju komentar.

Takve izjave i ponašanje Mitropolita samo potvrđuju činjenicu da su crkveni protesti dominantno politički, nevješto kamuflirani u svešteničke odore, sa utopističkim ciljem i samoobmanom da mogu srušiti Crnu Goru, poništiti njenu državnost, opravdati tezu  o njenoj “prolaznosti” i prinijeti je na oltar Srbiji kao kompenzaciju za Kosovo.

Zato im poručujemo: vi šetajte, a država Crna Gora, njeni građani i njena izabrana vlast, umjeće, kao i mnogo puta do sada, da prepoznaju i spriječe svaki pokušaj narušavanja mira i stabilnosti, i da zaštite ono što smo mukotrpno gradili nekoliko decenija, stvarajući državu slobodnih i jednakih građana, čija prava štite jake institucije", naveo je Nikolić. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR