17 °

max 17 ° / min 6 °

Petak

19.04.

17° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković sa CEMI i CRNVO o mogućnostima proaktivnijeg pristupa u evropskim integracijama

Politika

Tag Gallery
Comments 0

Marković sa CEMI i CRNVO o mogućnostima proaktivnijeg pristupa u evropskim integracijama

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Više važnih pitanja u cilju proaktivnijeg pristupa u evropskim integracijama otvoreno je na današnjim sastancima predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i predstavnika Centra za monitoring (CEMI) i Centra za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO), saopšteno je iz Vlade.

"Na sastancima, koje Premijer vodi u okviru inicijative Savez za Evropu, predložene su aktivnosti u cilju bržeg napretka Crne Gore na putu ka EU, boljih rezultata u oblasti vladavine prava, nezavisnosti i transparentnosti institucija kao i samog procesa evropske integracije, te jačanja međusobnog povjerenja.

Tokom razgovora sa predstavnicima CEMI-ja, na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora ove organizacije Zlatkom Vujovićem, posebna pažnja je posvećena predlozima za proaktivan pristup u pronalaženju rješenja važnih za snaženje povjerenja u izborni proces", piše u saopštenju.

Kako je navedeno, osim o pomenutim temama, sa izvršnom direktoricom CRNVO Anom Novaković i njenim koleginicama, razgovarano je i o pitanjima važnim za jačanje povjerenja između Vlade i civilnog sektora.

"Vlada, koja je na čelu sa premijerom Markovićem pokrenula Savez za Evropu, želi sa relevantnim društvenim i političkim akterima razgovor o mogućim rješenjima kojima će se prevazići podjele u društvu kako bi se ostvario naš nesporan cilj – puna integracija Crne Gore u EU. Interes Vlade je svakako i veće povjerenje, bolja saradnja i rezultat koji iz toga treba da proistekne", navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i ministarka javne uprave Suzana Pribilović i glavni pregovarač sa EU Aleksandar Drljević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR