15 °

max 19 ° / min 15 °

Petak

18.10.

19° / 15°

Subota

19.10.

20° / 16°

Nedjelja

20.10.

20° / 12°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 11°

Utorak

22.10.

19° / 14°

Srijeda

23.10.

16° / 14°

Četvrtak

24.10.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Skupštinska većina razgovarala o rezoluciji o Jasenovcu, Mandić: Mnogo izazova i razlika, ali rješavamo kroz dogovor

Izvor: Skupština Crne Gore

Politika

Comments 8

Skupštinska većina razgovarala o rezoluciji o Jasenovcu, Mandić: Mnogo izazova i razlika, ali rješavamo kroz dogovor

Izvor: RTCG portal

Autor: Antena M

  • Viber

U Skupštini Crne Gore održan je sastanak predstavnika parlamentarne većine o podnošenju rezolucije o Jasenovcu. Sastanku je prisustvovao i premijer Milojko Spajić, predsjednik parlamenta i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lideri Demokrata, DNP-a i Albanske alternative, Aleksa Bečić, Milan Knežević i Nik Đeljošaj.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je nakon sastanka novinarima kazao je da ima mnogo izazova, ali i razlika među parlamentarnom većinom oko nekih tema koje nemaju podršku srpskog naroda u Crnoj Gori.

„Ali odlučili smo i dogovorili da to sve kroz jedan dogovor svih činilaca parlamentarne većine rješavamo“, kazao je Mandić.

Prekosjutra je, kako kaže, sastanak lidera regiona gdje će biti i predstavnici SAD.

„Vjerujemo da će nakon tog razgovora mnoge stvaru biti jasnije“, kazao je Mandić.

On kaže da se na današnjem sastanku govorilo o mnogim temama.

„Govorili smo o Rezoluciji o Srebrenici, rezoluciji o Jasenovcu, nismo postigli saglasnost oko svih tih tema, zato što nam je važno da vidimo kako će Vlada na sastanku sa liderima regiona i međunarodne zajednice uspjeti da pozicionira Crnu Goru za ono što joj slijedi. Za svakog građanina Crne Gore najvažniji je put ka EU, a to znači i veće plate i penzije...“, kazao je Mandić.

Predsjednik parlamenta Andrija Mandić rekao je ranije da će politički predstavnici srpskog naroda predložiti Rezoluciju o Jasenovcu. Ta rezolucija biće predložena parlamentu Crne Gore.

"Očekujemo stoprocentu podršku vlasti i opozicije", rekao je Mandić ranije na Premijerskom satu.

Ta inicijativa uslijedila je nakon što je premijer Milojko Spajić najavio da će Vlada u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija (UN) glasati za rezoluciju o Srebrenici.

Komentari (8)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Dogovor i predsjednik crnogorske Skupštine su dva posvađana pojma. Obavezmćno neka zaustavi proces EU integracija. Taman da se zna da ne poptuje sopstveni dom.

simkliser

vakat je otvatranje genocida i kulturocida nad Crnogorcima od 1918 ...po svim defenicijama je pocinjen a kultoricid se nastavlja i danas

Bajo

Kako se vi usudjujete da predlazete rezoluciju o Jasenovcu bez drzave Srbije. Ako oni hoce neka je predloze. A vi se pridruzite ili ne pridruzite. Zamuslite da neko iz Bosne ili Hrvatske ili Kosova ( svukuda ima i Crnogoraca ) predlaze rezoluciju o zlocinima u CG od 1918- 1924 godine. Kako bi onda Mandic reagovao. Ali ako je vec tako neka opozicija paralelno predlozi Mandicu i cetnickoj vlasti , rezoluciju o 1918g. Francuska se zbog desavanja1918 god i zvanicno izvinila Crnoj Gori .