17 °

max 25 ° / min 17 °

Subota

28.09.

25° / 17°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

19° / 9°

Utorak

01.10.

18° / 8°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 14°

Petak

04.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milatović: Spajić da se odgovornije ponaša, o njemu su najbolje rekli građani Budve; Ako ne bude dogovora u PG, ići na izbore

Izvor: Dragan Tomašević/ Antena M

Politika

Tag Video
Comments 0

Milatović: Spajić da se odgovornije ponaša, o njemu su najbolje rekli građani Budve; Ako ne bude dogovora u PG, ići na izbore

Autor: Antena M

  • Viber

Kriza Vlasti u Podgorici postoji, to je svima jasno, kaže predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Može se, kaže, riješiti dogovorom, a drugi put su izbori.

"Ukoliko se dogovorom ne bude mogla razriješiti kriza vlasti legitimno je da predstavnici građana u lokalnom parlamentu vrate mandate građanima, kako bi oni dali sud na vanrednim izborima.

Odgovornost je uvijek najveća kod onog ko najviše vrši vlast. Kao neko ko je predvodio listu PES-a u Podgorici, osjećam da stvari ne idu dinamikom koja je obećana i koju su očekivali građani Podgorice.

Mislim da je to suština problema i krize vlasti. Ja sam uvijek pristalica dogovora, međutim, onaj ko je dobro radio svoj posao sasvim sigurno ne treba da se boji izbora. Plašiti se izbora znači plašiti se suda građana", kazao je Milatović novinarima na Cetinju. 

Foto: Dragan Tomašević

Komentarišući rascjep u PES-u, kaže da su mnogi politički lideri pretvorili Crnu Goru u dječje igralište.

"Vrlo neodgovornim porukama, netransparentnim ponašanjem, mislim da to mora da prestane. Ukoliko suštinski želimo da od Crne Gore napravimo zemlju vladavine prava moramo imati prije svega odgovornije ponašanje od onih koji obnašaju najviše funkcije, uključujući i premijera.

O njemu su najbolje rekli građani Budve. Građani su oni koji najbolje vide stvari", kaže Milatović, podsjetivši da više nije dio PES-a.

Kada je u pitanju ministar Andrej Milović to je stvar Vlade, u to se neću miješati, bitno je da proces bude otvoren za javnost kako bi bila informisana, dodaje Milatović. 

Crnoj Gori je potrebna suštinska evropska politika, a ne politika štrikova, kaže Milatović, poručivši da će uvijek da vrati svaki zakon koji ima odlike neustavnosti ili pogrešne politike. 

Uputio je apel poslanicima:

"Istim onih koji su prije par godina govorili da su zakonske promjene koje se tiču Sudskog savjeta ustavni udar na državu, a koji su ovoga puta podržali taj udar na državu, da barem pročitaju ono što su tada govorili javno o tom zakonskom rješenju. Ovdje mislim na poslanike trenutne parlamentarne većine.

Mislim da se trenutnim zakonskim rješenjem o Javnom servisu pokušava partijskom i političkom trgovinom u potpunosti poklopiti Javni servis i mislim da to nije dobro, prije svega za Javni servis a onda i za demokratski razvoj. Svako ko to želi da uradi ne misli dobro Crnoj Gori", istakao je Milatović. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR