25 °

max 31 ° / min 20 °

Srijeda

26.06.

31° / 20°

Četvrtak

27.06.

26° / 19°

Petak

28.06.

30° / 18°

Subota

29.06.

33° / 20°

Nedjelja

30.06.

32° / 22°

Ponedjeljak

01.07.

33° / 24°

Utorak

02.07.

31° / 20°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Grlić Radman: Bolje da inicijatori rezolucije o Jasenovcu predlože rezoluciju o Božićnom ustanku

Izvor: HGI

Politika

Comments 3

Grlić Radman: Bolje da inicijatori rezolucije o Jasenovcu predlože rezoluciju o Božićnom ustanku

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar vanjskih i evropskih poslova u Vladi Hrvatske Gordan Grlić Radman danas je posjetio hrvatsku zajednicu u Tivtu.

Njega su u Domu kulture u Donjoj Lastvi dočekali Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative, sa saradnicima: Ilijom Janovićem, potpredsjednikom OO HGI Tivat, Miroslavom Franovićem, članom Predsjedništva HGI i Tanjom Grabić, direktoricom Radio Duxa.

Na sastanku su bili Veselko Grubišić, ambasador Republike Hrvatske u Crnoj Gori i Jasminka Lončarević, generalna konzulka u Generalnom Konzulatu Hrvatske u Kotoru.

"Ministar Grlić Radman je za medije kazao da je došao u posjetu Hrvatima u Tivtu da iskaže potporu hrvatskoj zajednici i prenese poruku premijera Plenkovića da će Hrvatska u vremenu pred nama snažno stajati uz svoje Hrvate.

Na pitanje o Rezoluciji u Jasenovcu koju je predložila parlamentarna većina, ministar Grlić Radman je kazao da bi bilo dobro da se oni koji idu s tom inicijativom, suoče sa svojom prošlošću, pa predlože rezoluciju o Božićnom ustanku i stradanju crnogorskog naroda u tom vremenu. Grlić Radman je naglasio da Hrvatska osuđuje sve zločine totalitarnih režima i svake godine s pijetetom komemorira žrtve u Jasenovcu. On je dalje istakao da je Hrvatska dala doprinos ulasku Crne Gore u NATO, kao i za njenu evropsku integraciju", saopšteno je iz HGI. 

Zvonimir Deković je kazao da je pitanje Doma kulture Josip Marković i dalje bez rješenja.

Zahvalio je hrvatskoj Vladi na svemu što radi za Hrvate u Crnoj Gori.

Adrijan Vuksanović je istakao da je svaki dolazak ministara i zvaničnika iz Republike Hrvatske od posebnog značaja i da je važna prisutnost Hrvatske u Crnoj Gori.

Iako je hrvatska zajednica kvantitativno mala, ona je vitalna i jaka, jer je organizovana i ima podršku Vlade Andreja Plenkovića, koja je permanentna i temeljna, naglasio je Vuksanović.

Delegacija je nakon susreta u Domu kulture Josip Marković u Donjoj Lastvi obišla ostrvo Gospe od Milosti, gdje je održana sv. Misa za Domovinu i hrvatski narod, saopšteno je iz HGI.  

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin-Miogost

Da je seće , kao što nije ,i da nijesmo oduvijek najgori za sebe i zajedničko dobro i interese , to bi bilo pokrenuto odmah posle obnove nezsvisnosti 2006 godi.No zato nam je tako kakoje ,i tu amo đe smo.

marjan

"Pomirenje" u izvedbi Spajica, Mandica, Becica i comp. se sastoji u tome da nema nacionalnih Crnogoraca, niti crnogorstva izvan folklornog iskazivanja regionalnih posebnosti. S druge strane suverenisticki politicari i intelektualci imaju kompkeks nize vrijednosti, i obavezno mora kazati da ne mrze Srbe, da su Evropljani itd. Što se tiče Adziceve inicijative za Deklaraciju mu nije neophodno da bude u parlamentu. Neka pokrene građansku peticiju koju Mandic i ostali moraju staviti na dnevni red.

Katunjanin

Svaka vam cast G-dine Grlic Radman ,kad Crnogorski predstavnici u svrhu smirivanja tenzija i nekakvog pomirenja cekaju i cekaju -sta ? G-din Novak Adzic je najavio rezoluciju o genocidu nad Crnogorcima ali jos nije u parlamentu ,ali se nadam da ce ova vasa izjava probuditi Gradjansku Crnu Goru !