18 °

max 25 ° / min 18 °

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

19° / 9°

Utorak

01.10.

18° / 8°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

16° / 14°

Petak

04.10.

17° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Belan: Skandalozna izjava Milatovića, on i Spajić brukaju Crnu Goru

Izvor: Antena M/Dragan Tomašević foto

Politika

Comments 1

Belan: Skandalozna izjava Milatovića, on i Spajić brukaju Crnu Goru

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan u izjavi za Antenu M ocjenjuje da je govor predsjednika Jakova Milatovića u kom navodi da je crnogorska politika "dječje igralište" skandalozna, i da su ovo trenuci kada vladajuća većina pokazuje svoje pravo lice.

"Dakle, dati takvu jednu izjavu pred inostranim gostom prilikom zvanične posjete je zaista skandalozno, da na taj način govorite o svojoj državi. Međutim ko je od Crne Gore napravio 'dječje igralište'? Mislim da je u istoj izjavi gospodin Milatović kazao da je veoma ponosan na ono što je uradio i doprinio u dijelu demokratske tranzicije Crne Gore, ali očigledno je ta, kako je naziva, demokratska tranzicija dovela do toga da je Crna Gora 'dječje igralište'", ocijenio je Belan.

Belan ističe da opozicija više ne mora objašnjavati građanima ko su ljudi koji vrše vlast jer je došao trenutak kada njihovi postupci najbolje govore o njima samima.

"Mi iz opozicije više nijesmo dužni da objašnjavamo o kome se radi, jer je došla faza u kojoj oni sami o sebi govore i potvrđuju sve ono što smo najavljivali da će se, nažalost, desiti Crnoj Gori pod njihovim upravljanjem. Znači ne možete istovremeno biti ponosni na navodnu demokratsku tranziciju koju ste napravil ako je ona rezultirala time da je Crna Gora postala dječje igralište. Mene ne zanima ko je tu manje ili više kriv, meni je to sve ista ekipa, neka se razračunavaju između sebe, a nadam se da sada građani i građanke Crne Gore prepoznaju konačno o čemu se radi od 2020. godine do danas", poručio je Belan.

Belan kaže da je Jakov Milatović tek sada spoznao ono što je opozicija govorila od njihovog pojavljivanja, a to je da se radi o neodgovornoj politici.

"Dakle, gospodin Milatović sada priznaje da je gospodin Spajić neodgovoran. Žao nam je što to nije spoznao prije nego što je sa njim kreirao PES i prije nego što nam je svu tu muku, populističku muku, natovario na vrat naše države i našeg društva.

Mogu da se usaglasim sa tom izjavom jer je to teza koju smo govorili i tokom prethodne kampanje. Eto, sada je gospodin Milatović iz njemu poznatih razloga spoznao da mu je bivši partner neodgovoran. Na taj način, biću vrlo direktan, brukaju Crnu Goru pred inostranim gostima, pred našim međunarodnim partnerima", navodi Belan.

Predsjednik Liberalne partije navodi da je PES skup pojedinaca ideološki potpuno različitih koji u svojoj biti nemaju nijednu tačku spajanja osim da budu na vlasti, te da mu nije jasna izjava predsjednika da je odstupio iz Pokreta Evropa sad zbog "stvari koje ne idu dinamikom koja je obećana u predizbornoj kampanji PES".

"Magla je prodata crnogorskim građanima u vidu programa Evropa sad i taj program niko nije vidio, pa i gospodin Milatović kaže da ga nikada nije vidio. Ostaje nejasno od čega je Milatović odstupio, kada ne znamo ni oko čega su se suštinski okupili, osim da vladaju i da prosipaju populističke fraze i da donose populističke mjere koje samo štete ekonomskom sistemu države Crne Gore i ukupnom političkom ambijentu što mi iz dana u dan vidimo", rekao je Belan.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR