29 °

max 32 ° / min 22 °

Ponedjeljak

01.07.

32° / 22°

Utorak

02.07.

28° / 18°

Srijeda

03.07.

27° / 16°

Četvrtak

04.07.

27° / 17°

Petak

05.07.

30° / 17°

Subota

06.07.

31° / 19°

Nedjelja

07.07.

33° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Za 12. jul u Crnoj Gori planiraju nastavak ‘svesrpskog sabora’?

Politika

Tag Video
Comments 17

Za 12. jul u Crnoj Gori planiraju nastavak ‘svesrpskog sabora’?

Autor: Antena M

  • Viber

Priredio: V.J. 

Iz Srbije uz pomoć svojih ovdašnjih konfidenata planiraju za 12. jul (Petrovdan) o.g. svojevrsni nastavak „svesrpskog sabora” („Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska"), koji je 8. juna održan u Beograd. 

Novi, modifikovani skup bi se održao u Crnoj Gori, vjerovatno u Podgorici. 

A uslijedio bi svega dan nakon što 11. jula bude obilježen, prvi put, MEĐUNARODNI DAN PROMIŠLJANJA I ŚEĆANJA NA GENOCID U SREBRENICI 1995, na temelju nedavno usvojene rezolucije Generalne skupštine Ujedinjenih nacija za koju je glasala i Crna Gora. 

Andrija Mandić, predśednik Skupštine, kazao je na kraju jučerašnje parlamentarne rasprave o rezoluciji o Jasenovcu, a koja za jedan od ciljeva ima pokušaj da umanji značaj UN rezolucije u Srebrenici sljedeće: 

Ja bih posebno volio da MOJE SUNARODNIKE, posebno one NAJODGOVORNIJE, iz BEOGRADA i BANJA LUKE dočekamo za Petrovdan U CRNOJ GORI”. 

Da se bratski pozdravimo i kažemo da smo MI JEDAN OZBILJAN NAROD i da ovaj region ima budućnost”, reče Mandić.

„Antena M” doznaje da se okupljanje „najodgovornijih” Mandićevih sunarodnika iz Beograda i Banja Luke, koje bi trebalo da se održi u Podgorici kreira uz asistenciju Crkve Srbije (SPC). 

Naime, formalni povod bi bila hirotonija za episkopa Darka Đerkovića, alijas Pajsija, koga su, takođe u Beogradu, na arhijerejskome saboru 14-18. maja o.g. izabrali za episkopa dioklijskoga, tj. vikara (pomoćnika) Joanikiju Mićoviću.

Liše patrijarha Srbije Porfirija Perića, naši izvori ne isključuju da će „svesrpskom saboru” prisustvovati i ALEKSANDAR VUČIĆ, te Milorad Dodik.

Svi pomenuti Vučić, Dodik, Mandić, Perić, Mićović… osudili su rezoluciju UN o Srebrenici kao „antisrpsku”. 

Vučić, nakon jučerašnjeg skupštinskog usvajanja Mandićeve rezolucije o Jasenovcu, za koju malo ko ne vjeruje da je naručio preko lidera Nove srpske demokratije namješta sebi priliku da u Crnoj Gori neposredno „čestita”. 

„Ako donesu tu rezoluciju, ČESTITAM IM”, rekao je Vučić prekjuče za TV „Pink”.

Podśećamo, Miloš Vučević, premijer Republike Srbije, boravio je prekjuče u Pljevljima, dočekan od gradskoga rukovodstva iz Mandićeve stranke i naravno ogranka Crkve Srbije.

 

Komentari (17)

POŠALJI KOMENTAR

Slavkoz

I to u nesrecno berane prave kako se prica. Valjda ce ih pocerst i sreca ka milosevica sto je… poslije dolaska u berane spakovali su ga za hag

Goran Mijušković

Jer su se URA , PES, Crnogorska..prije izbora građanima predstavljale ka Crnogorske patriotske partije a pokazalo se poslije izbora da su četničke

Goran Mijušković

Cvečke Ne razumjem vas 1. Hoćete li da kažete?:"neka ih je žrtvovao" 2. Kad vam strana zemlja šalje hiljade ljudi da silom prave haos po vašoj državi..to se nekad zvalo "specijalni rat" a danas "hibridni rat" a u stvari je napad strane države na vašu. 3. Crnogorci su na izborima prevareni jer su se