27 °

max 30 ° / min 19 °

Subota

06.07.

30° / 19°

Nedjelja

07.07.

32° / 20°

Ponedjeljak

08.07.

35° / 22°

Utorak

09.07.

37° / 24°

Srijeda

10.07.

35° / 24°

Četvrtak

11.07.

38° / 25°

Petak

12.07.

38° / 26°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Muratović: Očekujem da se smjena Kovačevića ne uvrsti u dnevni red SO Nikšić, Demokrate politički trguju

Politika

Comments 1

Muratović: Očekujem da se smjena Kovačevića ne uvrsti u dnevni red SO Nikšić, Demokrate politički trguju

Autor: Antena M

  • Viber

Na kolegijumu predsjednika Skupštine opštine (SO) Nikšić, odlučeno je danas da sjednica lokalne skupštine na kojoj će se raspravljati o inicijativi za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, bude održana u četvrtak, 18. jula sa početkom u 13 časova.

Klub odbornika “Evropski tim za Nikšić” je 18. juna podnio inicijativu za razrješenje marka Kovačevića zbog izazivanja osjećaja straha i nesigurnosti kod građana, tokom govora na obilježavanju 166 godina od bitke na Grahovcu.

Kovačević je 13. juna na Grahovcu u govoru poručio da će „sa onima koji im ne budu braća, postupati kao sa Turcima“

Iz nikšićkog DPS-a Boris Muratović za Antenu M kaže da ne očekuje da će se na sjednici 18. jula, kada je planirano da se raspravlja o razrješenju Kovaćevića, desiti nešto novo.

"Vjerujem da će i ova tačka biti povučena sa dnevnog reda, koalicijani partneri Kovačevića, ni ovoga puta neće imati dovoljno političke skloposti i političkog dostojanstva da i suštinski osude, ono što je bio jedan nemoralan, neljudski čin. Predsjednik Skupštine opštine Nikšić pokušava razvlačiti malo tu temu, zakazivati sami kolegijum posljednjeg dana da bi bio u roku, onda i zakazati samu sjednicu na istek posljednjeg tog dana. Na taj način žele malo i potisnuti ovu priču i žele je staviti u drugi plan", kazao je Muratović.

Skandalozni govor Kovačevića osudile su i njegovi koalicioni partneri, Demokrate,  koje su tada u saopštenju navele da izjava Kovačevića ne doprinosi multietničkom i građanskom konceptu Crne Gore. Iako je saopštenje potpisao predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković, Muratović kaže da dalje od osude govora Demokrate neće ići.

"Mi smo i u medijima stidljivo ovih dana mogli pročitati da je većina u opštinskom odboru Demokrata ipak za neuskraćivanje te podrške i ja vjerujem da će oni svakako ovaj moment iskoristiti da bi politički trgovali i da bi dobili možda još neke benefite pred sami istek ovog mandata. Nemaju kao što sam rekao te političke a i ljudske odgovornosti da kazne sve ono što je Kovačić radio u prethodnom mandatu a po čemu će ova lokalna vlast biti upamćena, po njegovim brojnim eksesima s obzirom na to da nijesmo imali ni jedan kapitalni projekat, niti neku kvalitetnu aktivnost u gradu u prethodnom trogodišnjem mandatu", smatra Muratović.

Na pitanje koji će biti sledeći potezi opozicije ukoliko ne dođe do rasprave o smjeni Kovačevića u nikšićkom parlamentu Muratović odgovara:

"Vidjet ćemo kako ćemo se odnijeti prema svemu tome što se desi u Skupštini, ali definitivno nećemo izaći iz nekih političkih okvira, nećemo iskoračiti mimo dostojanstva i nećemo bez obzira na sve to što oni rade dozvoliti da bilo kakva ružna slika se pošalje iz same Skupštine opštine Nikšić, ali ćemo definitivno znati kako da se odnesemo prema tome i na samoj sjednici, a i nakon toga", poručio je sagovornik Antene M.

Podsjećamo, Više državno tužilaštvo u Podgorici je formiralo predmet povodom spornog govora čelnika Nikšića.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Sve vi cvjetalo

Svi u Niksic, na proslavu 13. Jula. Da pokazemo necovjeku sto mislimo o veljesrpskoj zlocinackoj genocidnoj politici. Naprijed sa visoko podignutim crnogorskim barjakom.