17 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

23° / 15°

Utorak

24.09.

23° / 15°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Martinović više neće biti ministar, Ćulafić na čelu Ministarstva ekologije

Politika

Comments 1

Martinović više neće biti ministar, Ćulafić na čelu Ministarstva ekologije

Autor: Antena M

  • Viber

Vladimir Martinović neće više biti ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

Na toj poziciji naslijediće ga Damjan Ćulafić.

To je saopšteno nakon sjednice Predsjedništva Demokratske Crne Gore.

"Imajući u vidu da usljed rekonstrukcije Vlade i dijeljenja više ministarstava, Demokrate imaju obavezu utvrditi kandidata za novo ministarstvo ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera - Predsjedništvo utvđuje Damjana Ćulafića, za kandidata za ministra ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, i zahvaljuje Vladimiru Martinoviću, dosadašnjem ministru u 44. Vladi Crne Gore", navele su Demokrate. 

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić će u rekonstruisanoj Vladi i dalje biti na poziciji zamjenika premijera i potpredsjednika Vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku, dok će funkcioneri Demokrata Momo Koprivica, Danilo Šaranović, Dragan Krapović i Tamara Vujović nastaviti da obavljaju funkcije na kojima su i prethodnih devet mjeseci.

Predsjednišvo Demokrata izrazilo je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima partije na lokalnim izborima u Budvi i Andrijevici, na kojima je taj politički subjekt i, kako su saopštili, pored značajno jače konkurencije nego na prethodnim izborima, potvdio stabilnost i snagu infrastrukture, osvojiviši isti broj odborničkih mandata.

"Predsjedništvo snažno afirmiše i pozdravlja sjajne rezultate nove vlasti ostvarene na polju evropskih integracija koji su rezultirali dobijanjem IBAR-a, kao i istorijske rezultate koje bezbjednosni sektor i tužilaštvo u saradnji sa međunarodnim partnerima postiže na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, a kojima se potvrđuje da u Crnoj Gori više nema zaštićenih i nedodirljivih, te da država svakim danom pokazuje svoju snagu i odlučnost u izgradnji pravne države", navedeno je u saopštenju. 

Dodaju da je nastavak progresa na evropskom putu zatvaranjem više poglavlja do kraja godine, nastavak odlučne borbe na polju vladavine prava, kao i dalje ekonomsko socijalno snaženje građana ključni motiv učešća te partije u vlasti i jedini put koji garantuje sigurnost, stabilnost i napredak Crne Gore.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Tek tako

A đe ce ovaj uhljeb jer ovi ne pustaju mjesto bez dogovora za novo .