16 °

max 18 ° / min 10 °

Ponedjeljak

16.09.

18° / 10°

Utorak

17.09.

21° / 11°

Srijeda

18.09.

23° / 15°

Četvrtak

19.09.

22° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

24° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mandiću, Bečiću i Kneževiću zabranjen ulaz u Hrvatsku!

Politika

Comments 43

Mandiću, Bečiću i Kneževiću zabranjen ulaz u Hrvatsku!

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Vlada Republike Hrvatske odlučila je da zabrani ulaz u tu državu predsjedniku Skupštine Crne Gore Andriji Mandiću, potpredsjedniku Vlade Aleksi Bečiću i predsjedniku DNP, poslaniku Milanu Kneževiću!!!

Odluka o proglašenju dvojice visokih zvaničnika Crne Gore i lideru DNP za persone non grata obnarodovana je jutros.

Zvanični Zagreb tako je nastavio da sankcioniše usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu koju je Skupština Crne Gore, po širokom uvjerenju na mig iz Beograda, donijela na Vidovdan, 28 juna.

U nastavku prenosimo saopštenje hrvatskog Ministarstva vanjskih i evropskih poslova: 

"Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova Republike Hrvatske danas je notom koja je upućena Ambasadi Crne Gore u Zagrebu, izvijestilo Crnu Goru da je Republika Hrvatska proglasila Andriju Mandića, predsjednika Skupštine Crne Gore, Milana Kneževića, poslanika u Skupštini Crne Gore, te Aleksu Bečića, potpredsjednika Vlade Crne Gore, nepoželjnima u Republici Hrvatskoj zbog sistemskog djelovanja na narušavanju dobrosusjedskih odnosa s Republikom Hrvatskom i kontinuiranog zloupotrebljavanja Republike Hrvatske u unutrašnje političke svrhe.

Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova žali što je većina u Skupštini Crne Gore odlučila zanemariti kontinuirane pozive Republike Hrvatske da ne povlači poteze koji bi se na negativan način mogli odraziti na naše bilateralne odnose i evropski put Crne Gore. U tom kontekstu, djelovanje pomenutih političkih zvaničnika posebno se izdvaja, a njihovo postupanje nikako se ne može smatrati dobronamjernim i dobrosusjedskim u odnosu na Republiku Hrvatsku niti je u skladu sa deklarisanim ciljem članstva Crne Gore u Evropskoj uniji.

Dobrosusjedski odnosi su jedan od ključnih elemenata procesa proširenja kao i procesa stabilizacije i pridruživanja te jedan od ključnih kriterija za ocjenjivanje napretka u pristupnom procesu Crne Gore, u skladu sa Pregovaračkim okvirom Evropske unije za Crnu Goru.

Hrvatska podržava evropsku Crnu Goru, podržava proces pristupanja Evropskoj uniji i zalagala se za napredak na evropskom putu Crne Gore. Republika Hrvatska očekuje da će se Crna Gora ponašati u skladu s europskim vrijednostima i u evropskom duhu te da će svoje napore usmjeriti na daljnje ispunjavanje uslova i mjerila u pristupnom procesu."

Komentari (43)

POŠALJI KOMENTAR

Srboljub

@Rosandić Kao primjer novinarske neetičnosti Vesti pogledajte zakašnjeli izvještaj tog srpskog propagandističkog uratka o istom događaju. Još indikativniji su naručeni komentari vučićevih plaćenih botova - uz poneki pisani doprinos crnogorske pete kolone (koja nepismene komentare sastavlja za džabe)

nemojte_nam_pričat

@BosnjakCG, shvatite Vi da sa glasovima Bošnjaka imaju dvije trećine u Parlamentu, taman za promjenu i rušenje Ustava. Zato su i uzeli Bošnjake u Vladu. A uzeli su ih još i zbog toga da bi mogli pred Evropom da se hvale "multietičnošću" Vlade. Kad vas iskoriste skloniće vas.

Rosandić

Ka da ih čovjek još danas vidi kako mnozina od tih Vučićevih tranjavih ponjava sa crnogorskoga krša traži da i oni budu isto tretirani. To su isti oni operisani junaci koji su iz gomile poručivali NATO bombarderima da gađaju i njih - mrtvi nezadovoljni što u Crnoj Gori nema mnogobrojnih žrtava.