16 °

max 16 ° / min 12 °

Nedjelja

15.09.

16° / 12°

Ponedjeljak

16.09.

19° / 10°

Utorak

17.09.

23° / 12°

Srijeda

18.09.

22° / 16°

Četvrtak

19.09.

22° / 16°

Petak

20.09.

23° / 15°

Subota

21.09.

22° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošković: Cilj penzionisanja Lazarevića bio bi da se vojskom upravlja iz Beograda, on ostaje na funkciji sve dok ga ne smijeni Savjet

Politika

Comments 1

Bošković: Cilj penzionisanja Lazarevića bio bi da se vojskom upravlja iz Beograda, on ostaje na funkciji sve dok ga ne smijeni Savjet

Autor: Antena M

  • Viber

Sagovornik Antene M, bivši ministar odbrane Predrag Bošković kaže da bi konačni cilj, u slučaju penzionisanja načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Zorana Lazarevića, bio da se vojskom upravlja iz Beograda i to, dodaje Bošković, zapravo i nije tajna.

"Andrija Mandić je to kazao u jednom od svojih nedavnih intervjua da će pokušati promijeniti način odlučivanja na samom Savjetu za odbranu i bezbjednost, a pošto je Mandić neosporni lider sadašnje većine u Crnoj Gori, on taj naum sprovodi preko Vlade Crne Gore na taj način što će ministar odbrane zloupotrijediti jedan zakon, pokušavajući da primjenom tog zakona zaobiđe Ustav Crne Gore koji jasno definiše da oficire jedino postavlja i razrješava Savjet za odbranu i bezbjednost", kaže Bošković.

Bošković pretpostavlja da aktuelna vlast u Kabinetu ministra odbrane već ima oficira koji bi eventualno preuzeo ingerencije od načelnika Generalštaba.

"General Lazarević ostaje načelnik Generalštaba do momenta dok ga ne razriješi Savjet za odbranu i bezbjednost. Kako će to ministar sad pokušati da tumači s obzirom na to da ne postoji saglasje među glavnim nosiocima državnih funkcija i članovima savjeta, dakle tri predsjednika, siguran sam će on ići u pravcu da neko iz njegovog Kabineta preuzme ingerencije mimo Ustava i zakona od strane načelnika Generalštaba", poručuje Bošković.

Smatra da se nad Crnom Gorom sprovodi dugoročan proces da bi se predstavila kao privremena tvorevina koju je nemoguće održati.

"Kako drugačije objasniti to da u dvije glavne bezbjednosn institucije u Crnoj Gori u Ministarstvu unutrašnjih poslova i u Ministarstvu odbrane imamo potpunu identičnu situaciju da ministri ne žele da sarađuju sa prvim ljudima u policiji i u vojsci, to dovoljno govori koliko oni sami žele da uruše i unište institucije države Crne Gore", smatra Bošković.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Tara

Krajnje je vrijeme da Crnogorci odbrane svoju drzavu CG..Vakat je!