17 °

max 18 ° / min 10 °

Ponedjeljak

16.09.

18° / 10°

Utorak

17.09.

23° / 12°

Srijeda

18.09.

22° / 15°

Četvrtak

19.09.

23° / 16°

Petak

20.09.

23° / 15°

Subota

21.09.

24° / 15°

Nedjelja

22.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Samardžić: Ambasadorka Francuske izbjegla da odgovori na suštinsko pitanje - da li je ugovor za brodove međudržavni ili komercijalni?

Izvor: Antena M/Dragan Tomašević

Politika

Comments 6

Samardžić: Ambasadorka Francuske izbjegla da odgovori na suštinsko pitanje - da li je ugovor za brodove međudržavni ili komercijalni?

Autor: Antena M

  • Viber

Niko ne dovodi u pitanje Sporazum o saradnji sa Francuskom i Tehnički aranžman, a ambasadorka Francuske je izbjegla da odgovori na suštinsko pitanje - da li je Ugovor između Ministarstva odbrane Crne Gore i Kershipa, za Francusku, međudržavni (G2G) ili komercijalni, napisao je admiral u penziji Dragan Samardžić na X mreži komentarišući intervju ambasadorke.

Ambasadorka Francuske u Crnoj Gori An Mari Maske govorila je za TVCG o nabavci patrolnih brodova.

"Izražavam žaljenje što je ovaj projekat saradnje predmet instrumentalizacije zarad unutrašnje politike. Čini se, nažalost, da partijske svađe imaju prevagu nad opštim interesom u trenutku kada evro-atlanske integracije Crne Gore predstavljaju strateški cilj zemlje, za koji se istovremeno zalažu i članovi vladajuće koalicije (što je navedeno u kolacionom sporazumu) i predstavnici opozicije. U osnovi, čitav proces koji se odnosi na ovaj projekat je u skladu sa francuskim i crnogorskim pravnim okvirima. Za Francusku, svi elementi sporazuma su transparentni i opravdani i u skladu sa pravilima koja se primjenjuju u ovakvim predmetima. U ovom sporazumu nema mjesta improvizaciji ili odsustvu profesionalnosti, niti prostora za manevrisanje čime bi se opravdale optužbe koje se čuju poslednjih dana (pa čak i sedmica)", navela je ona, između ostalog.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Tara

Francuskinja izbjegava Odgovor..u vezi patrolnih brodova-znaci istina je sto kaze G-din Samardzic..

total_

super je ovo, znaci da ce Krap ici u zatvor jednog dana, koji je sve blizi.. 1% ne postoji šansa da se moze izvuci zatvora...

!!!

Tako Vučić kupuje ambasadore i diplomate.A ova ambasadorka je umiješana u sve ovo.Treba ih raskrinkati i Samardžić treba da bude uporan dok se ne sazna da li država stoji iza ovoga.A ne stoji to je sigurno.Ona pominje politiku.Samardžić je civil i hoće da sazna istinu.Priča joj ne pije vodu.