18 °

max 20 ° / min 16 °

Srijeda

18.09.

20° / 16°

Četvrtak

19.09.

22° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Raković: Mi smo srušili DPS i Đukanovića u vrijeme Trampove vlasti, ja sam jedan od onih koji su bili kreatori toga

Izvor: Screenshot

Politika

Tag Video
Comments 6

Raković: Mi smo srušili DPS i Đukanovića u vrijeme Trampove vlasti, ja sam jedan od onih koji su bili kreatori toga

Autor: Antena M

  • Viber

Aleksandar Raković, koautor „srpskoga sveta”, blizak Andriji Mandiću i Vučićevom režimu komentarisao je, tokom gostovanja na režimskoj Informer televiziji, političku situaciju u BiH i poziciju srpskog naroda te to što su se ratni zločinci Ratko Mladić i Radovan Karadžić našli u udžbenicima istorije u školama u Republici Srpskoj.

Ova tema bila je povod da Raković i potvrdi da je učestvovao u kreiranju „srpskog sveta“, te ko im je pomogao, a sve kroz osvrt na američke izbore i njihov uticaj na dešavanja na Balkanu.

„Mi smo srušili DPS i Đukanovića u vrijeme Trampove vlasti. Ja sam jedan od onih koji su bili kreatori toga. Iskoristili smo četiri godine i Trampov animozitet prema tadašnjem Đukanovićevom režimu u Podgorici“, rekao je Raković.

Kako je dodao, trebalo bi sačekati i vidjeti da li će se nove okolnosti, ako se stvore, ići u korist demokratskom rješenju Bosne i Hercegovine.

„Jer ako je Jugoslavija bila mala za tri naroda Srbe, Hrvate i Muslimane onda je BiH tek mala. Krajnji plan im je da nestanu Srbi iz Republike Srpske i da Srbi zapadno od Drine ne postoje, osim možda kao marginalni faktor, kao što je to već uradila Hrvatska. I u Crnoj Gori je bio takav plan i da nije bilo litija i srpske revolucije, ta sudbina je bila namijenjena i Srbima u Crnoj Gori. Srbi u RS su se odbranili u našem odbrambenom otažbinskom ratu od '91 do '95 i stvorili su našu državu, Republiku Srpsku. U njoj je otolotvorena i državnost koju je imala i republika Srpska Krajina, koja nažalost sada ne postoji. Sada im posebno smetaju tvorci Karadžić i Mladić“, rekao je između ostalog u gostovanju.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Balasevic

Nekada su pustali pacijente vikendom, a sada direktno na tv

Baba

E bogme Iščašenih, imaš se čime pofaliti! Pi jado!