19 °

max 20 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

20° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić o posjeti folkloraša Beogradu: Naš prosvjetni sistem nije inicirao eskurzije tog tipa

Izvor: Vlada Crne Gore

Politika

Comments 4

Spajić o posjeti folkloraša Beogradu: Naš prosvjetni sistem nije inicirao eskurzije tog tipa

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Milojko Spajić na pitanje novinara Antene M da prokomentariše sestemsko vođenje djece iz Crne Gore na kampove u Srbiji, na kojima ih uče da je Srbija njihova država a Beograd glavni grad, ističući da su na prijem kod Aleksandra Vučića bila djeca polaznici folkora iz Pljevalja gdje im je poslata upravo ova poruka, Spajić je odgovorio da oni ne mogu uticati na ljude kako će provoditi svoje slobodno vrijeme.

"Naš prosvjetni sistem nije inicirao eskurzije tog tipa. Mi ne možemo da utičemo ni na koji način na ljude gdje provode svoje slobodno vrijeme, tako da nismo mogli da utičemo na te ljude i folkloraše koji su tamo bili", rekao je Spajić na presu.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je primio nastavnike i učenike iz osnovih škola u Crnoj Gori, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, on je tim povodom crnogorskim folklorašima poručio da je "Srbija njihova kuća".

Ovim povodom juče se oglasilo se i Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija i saopštilo medijima da nijedna od 163 osnovne škole u Crnoj Gori nije organizovala odlazak učenika i nastavnika na prijem kod predsjednika Republike Srbije.

"Molimo sve društvene aktere u Crnoj Gori da se prije donošenja zaključaka obrate resornom ministarstvu koje će kao i do sada preduzeti sve mjere u okviru svojih nadležnosti u cilju objektivnog informisanja javnosti i zaštite integriteta obrazovno-vaspitnog procesa u svim ustanovama na teritoriji Crne Gore", piše u saopštenju Ministarstva.

 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

trabunjanje

Trabunja Spajić, po običaju. Nije rekao važnu stvar a to je da li osuđuje zloupotrebu-boravak djece kod psihopate iz susjedstva. Ni Ministarstvo prosvjete nije osudilo ovaj događaj a moralo je jer su to djeca iz naših škola. Hoće li nagraditi ili kazniti učiteljicu vođu djece za ovaj skup?

Mula Omar

Pa đe je tvoja reakcija, samo konstatuješ nešto bzv Sankcioniši Vraneša ako smiješ. A ne smiješ

Kiklop

Znači, kako logicira tzv.premijer, u slobodno vrijeme možeš što hoćeš - da imaš drugu državu, glavni grad, premijera, predsednika...Znači, kako logicira naš premijer, Vranešu i đeci folklorašima iz Pljevslja, u slobodno vrijeme premijer je Vučević, a ne on - Spajić.. e, lijepo ga pojasni...