16 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

23° / 15°

Utorak

24.09.

23° / 15°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Odbornici u Beranama danas o skraćenju mandata Skupštine opštine

Izvor: SO Berane

Politika

Comments 0

Odbornici u Beranama danas o skraćenju mandata Skupštine opštine

Izvor: Antena M/Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Odbornici Skupštine opštine Berane trebalo bi danas da raspravljaju o skraćenje mandata saziva lokalnog parlamenta.

Sjednica  bi trebalo da počne u deset sati, kazao je juče Anteni M predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Miro Nedić, dodajući da je neizvjesno šta će se dalje dešavati.

„Vlada Crne Gore nam je poslala upozorenje i postoje indicije da će odbornici nekih stranaka napustiti zasijedanje, kao i da će neke partije glasati protiv, a druge za skraćenje mandata lokalnom parlamentu. Sve je neizvjesno. Kompletna opozicija će, sudeći prema najavama, prisustvovati sjednici“, kazao je naš sagovornik.

Nedić je komentarisao najavu SNP -a da će glasati za skraćivanje mandata.

„Najbolje bi bilo skratiti, ali da je SNP namjeravao da tu opciju podrži, uradio bi to do sada“, rekao je odbornik DPS-a i dodao da nekim strankama, Klubu odbornika Demokrata, na primjer, odgovara uvođenje prinudne uprave u Opštini.

„Sastanku odborničkih klubova sa predsjednikom Skupštine opštine nije prisustvovao niko iz vladajućih partija, a predsjednik je iz redova Demokrata. Nije ga ispoštovao ni partijski kolega, predsjednik kluba te stranke", kazao je Nedić.

Iz Kluba odbornika Socijalističke narodne partije u Beranama saopšteno je da je dogovoreno na kolegijumu šefova odborničkih klubova da se danas raspravlja o skraćenju mandata. 
"Jedina tačka dnevnog reda na ovoj sjednici trebalo bi da bude skraćenje mandata sazivu lokalnog parlamenta", navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a su naveli da Kolegijumu nijesu prisustvovali šefovi odborničkih klubova Demokrata, Berane sad, Ujedinjene Crne Gore i Prave Crne Gore.

“Ukoliko bi se ispoštovao dogovor i na zakazanoj sjednici skratio mandat aktuelnom sazivu lokalnog parlamenta riješila bi se višemjesečna politička kriza koja je do sada nezapamćena u Beranama”, naveli su iz SNP-a.

Oni su pozvali sve odbornike beranske skupštine da podrže prijedlog Vlade da se konsenzusom skrati mandat Skupštini i prekine „nastala agonija”.
 


 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR