13 °

max 19 ° / min 12 °

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

19° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

21° / 17°

Subota

12.10.

20° / 13°

Nedjelja

13.10.

18° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Antifašisti Žabljaka: Puna podrška generalu Lazareviću, pozivamo državni vrh da hitno reaguje

Politika

Comments 1

Antifašisti Žabljaka: Puna podrška generalu Lazareviću, pozivamo državni vrh da hitno reaguje

Izvor: Obrad Pješivac

Autor: Antena M

  • Viber

NVO Antifašisti Žabljaka obratila se javnosti saopštenjem u kojem iskazuje punu podršku Zoranu Lazareviću, načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore, kako kažu “prvom oficiru Vojske Crne Gore”. Pozivaju državni vrh da hitno reaguje, a nadležne organe da ispitaju da li postoji opasnost od podrivanja vojne i odbrambene moći naše države.

 Saopštenje prenosimo u cjelosti: 

 “Informišući se putem medija o sadržaju objavljenog pisma koje je brigadni general Zoran Lazarević uputio predsjedniku Crne Gore gospodinu Jakovu Milatoviću, predsjedniku Skupštine Crne Gore gospodinu Andriji Mandiću i predsjedniku Vlade Crne Gore gospodinu Milojku Spajiću, koji shodno Ustavnim ovlašćenjima trebalo bi da hitno reaguju, što ih i javno pozivamo.

Pozivamo ih shodno članu 475 Krivičnog zakona Crne Gore kao i članu 483 Krivičnog zakona, da reaguju i da u skladu sa nadležnostima pozovu nadležno Tužilaštvo, da kroz izviđajni postupak utvrde da li se eventualno čini krivično djelo “Podrivanje vojne i odbrambene moći” naše države ili “Slabljenja morala Vojske Crne Gore”. 

 Ne ulazeći u svakodnevne političke niskosti i jedan mulj o kojem svaki građanin Crne Gore svjedoči i svakodnevno se zapanji koliko sudionici političke scene mogu da idu nisko i nemoralno, čitajući pismo generala Lazarevića, Antifašisti grada pod Durmitorom iskazuju veliku zabrinutost vezano za stanje u kojem se nalazi Vojska Crne Gore. Imajući u vidu navode iz pisma koje smo iz medija pročitali, svakako očekujemo brze reakcije i naših saveznika,  mislimo na naše partnere iz oblasti bezbjednosti, obzirom da smo članica NATO saveza. 

Antifašisti Žabljaka su uvijek bili i biće na strani Vojske i vojnika, ljudi koji nose čizme, koji su spremni da brane svaki pedalj naše Crne Gore, a političarima i prolaznim ministrima poručujemo da se manu naših sinova i očeva koji su spremni poginuti za slobodu našeg naroda.

 Generale Lazareviću, šavnička opština odakle potičeš, je imala i iznjedrila kroz istoriju plejadu časnih oficira-generala.  Od generala Nikice Kneževića oficira Crnogorske vojske, generala Pavla Pekića, generala Danila Jaukovića, generala Stojana Žugića, generala Branka Perovića i mnogih drugih da njihovi potomci ne zamjere.  

I rame uz rame stojiš tu generale Zorane Lazareviću i budi postojan i stamen i ne daj nikome na državu Crnu Goru i našu crnogorsku Vojsku.

 Sve prođe i radna mjesta i privilegije, ali odnos prema Crnoj Gori i njenim kćerima i sinovima koji su tu da brane svaku stopu naše države nema cijenu.

 Ovom prilikom pozivamo Predsjednika  države da stane rame uz rame sa generalom Lazarevićem u odbranu najsvijetlijih vrijednosti a to je naša država Crna Gora i naša vojska.

Vjerujemo u nadležno Tužilaštvo da će pokrenuti izviđajni postupak u cilju utvrđivanja činjenica i okolonosti kada je u pitanju odnos resornog ministra prema Vojsci naše države. 

 Još jednom Antifašisti Žabljaka poručuju aktuelnoj političkoj, nazovi eliti, manite se uvođenja države u stanje diktature, jer sve je građaninu jasno i ne može mu se vrijeđati zdrav razum”. 

 

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

td

Svaka cast na ovakvom ljudskom i patriotskom reagovanju.Od vas starijih se jos moze uciti.Steta sto sveznalice i sujetni to ne vide,jer misle da je fotelja nezamjenljiva mudrost. Nastavite ovako,jer vracate nadu!.