14 °

max 19 ° / min 12 °

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

21° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Popović: Moguć i građanski rat

Izvor: Skrin šot emisije

Politika

Comments 15
Savjetnik potpredsjednika Vlade Moma Koprivice predviđa nemire u Crnoj Gori ukoliko dođe do promjene vlasti u Podgorici

Popović: Moguć i građanski rat

Autor: Antena M

  • Viber

Profesor dr Milan Popović, savjetnik potpredsjednika Vlade Crne Gore za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju mr Moma Koprivice, najavio je vjerovatnoću unutrašnjeg nasilja većih razmjera i mogućnost izbijanja građanskog rata u Crnoj Gori, u slučaju da izborna lista Jakova Milatovića napravi postizbornu koaliciju sa Demokratkom partijom socijalista. 

Gostujući u emisiji TV Vijesti, na novinarsko pitanje da procijeni dešavanja na političkoj sceni u slučaju da dođe do saradnje koalicije “Za bolju Podgoricu“ Jakova Milatovića sa DPS-om, Popović je kazao - da se mogu očekivati nemiri u Crnoj Gori:

“To će značiti povećavanje verovatnoće izbijanja unutrašnjeg nasilja većih razmera, povećane agresivnosti mafiokratije, povećane verovatnoće građanskog rata u Crnoj Gori. Pogotovu kada vidmo da je u Gazi i Ukrajini stanje takvo kakvo je”, kazao je Popović. 

Popovićevu izjavu nijesu komentarisali iz političkih partija niti državnih struktura. Osvrt na njegovu prognozu da može da izbije rat prokomentarisala je za sada samo potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković.

Ona je podsjetila da se mnogo gori scenario pripremao 30. avgusta da “slučajno rezultat nije bio po volji istih i Aleksandra Vučića koji je bio onaj koji se otvoreno miješao u unutrašnje stvari Crne Gore”.

Marković je na mreži X objavila da ne računa da će tužilaštvo i MUP, kao i druge državne službe, samoinicijativno reagovati.

“Pošto je Crna Gora okupirana partitokratijom znam da brzo nije moguće, ali zasigirno doći će dan da imamo slobodne institucije u kojima će funkcije pripadati profesionalcima. U međuvremenu, osuđeni smo da trpimo, spremni da se odbranimo ako krene kako najavljuje Popović”, izjavila je Marković.

 

Komentari (15)

POŠALJI KOMENTAR

Di

@nenad_mne Tužilaštvo se ne pravi mrtvo. Tužilaštvo JE mrtvo.

Simikliser

Mislim sto ste setali setali ste …. Oce BIA fa bapravi zlo u CG preko svojih tastera da se gledamo preko nisana … prozrelu smo vas 2020 a sad se osipate jer nudite samo mrak

nenad_mne

@Crnogorka, ali malo je bio savjetnik, ima on još dosta da smisli, možda, početak III svj.rata, ako izgubi savjetničko mjesto. Od kada ih savjetuje, Demokrate sve tanje!