13 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

21° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 13°

Ponedjeljak

14.10.

21° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pavlović: Popovićev TV nastup direktna prijetnja predsjedniku države ako pruži podršku DPS-u

Izvor: Gradski.me

Politika

Comments 2

Pavlović: Popovićev TV nastup direktna prijetnja predsjedniku države ako pruži podršku DPS-u

Autor: Antena M

  • Viber

Dr Milan Popović je građanima Crne Gore i glasačima koji su nedavno u Podgorici dali značajnu podršku DPS-u, zaprijetio krvoprolićem i građanskim ratom, ukoliko izborna lista koju je na lokalnim izborima u Podgorici predvodio predsjednik države odluči da sklopi postizborni koalicioni sporazum sa ovom partijom, ukazao je profesor na Univerzitetu Alberta u Kanadi, Srđa Pavlović, citirajući stihove iz Gorskog vijenca "...Krv je ljudska rana naopaka, na nos vam je počela skakati..."

Podsjetimo, savjetnik potpredsjednika Vlade Crne Gore za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Milan Popović gostujući na televiziji Vijesti najavio je povećanje unutrašnjeg nasilja i mogućnost izbijanja građanskog rata u Crnoj Gori u slučaju da izborna lista Jakova Milatovića napravi postizbornu koaliciju sa DPS-om.

 Stav Srđe Popovića o ovoj izjavi prenosimo integralno sa njegovom FB profila.

"Dr. Milan Popović je građanima Crne Gore i glasačima koji su nedavno u Podgorici dali značajnu podršku DPS-u, zaprijetio krvoprolićem i građanskim ratom, ukoliko izborna lista koju je na lokalnim izborima u Podgorici predvodio predsjednik države odluči da sklopi postizborni koalicioni sporazum sa ovom partijom.

Njegov TV nastup je bio do sada najradikalnija interpretacija mogućih post-izbornih pregovora i najkrvoločnija projekcija posljedica takvih pregovora.

To je, prije svega, bila direktna prijetnja predsjedniku države Crne Gore da će “okrvaviti ruke” ako se odluči da pruži podršku partiji kojoj je značajan broj građana Podgorice dao glas.

To je, istovremeno, bila uvreda za sve građane koji su na nedavnim loklanim izborima u Podgorici odlučili da poraze najnovijeg poslodavca Dr. Popovića.

Argument profesora Popovića je bio na fonu trampoidnog narativa - prijetnje nasiljem ako vlast konstituišu izborni pobjednici. Uvaženi akademik je uspio da kroz jednu izjavu kanališe dvojicu najekstremniji bivših Trampovih savjetnika – njegova omiljena “dva Stiva”:  Stivena Banona i Stivena Milera.

Ovo je takođe bio trampoidni pokušaj delegitimizacije koncepta post-izbornih koaliranja onda kada to koaliranje ne odgovara političkim snagama koje su angažovale Dr. Popovića kao savjetnika.

Vrijedi se sjetiti činjenice da je Dr. Popović savjetnik političara koji je postao dio vlasti kroz proces post-izbornog koaliranja. Tada, današnji savjetnik-osvetnik nije prijetio krvoprolićem, iako su se zapadni diplomatski dušebrižnici javno pribojavali tenkova na ulicama crnogorskih gradova.

Pošto je uvaženi akademik sada savjetnik političkog zvaničnika, to i njega čini državnim uposlenikom. Pretpostavljam da je sada neophodno da odgovarajuće institucije saznaju na osnovu kojih bezbijednosnih i obavještajnih informacija je Dr. Popović utemeljio svoju odluku da izazove paniku među gradjanima tako što je zaprijetio građanskim ratom u Crnoj Gori".

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

oro

Ponosni Crnogorci imaju slobodnu volju i nemozete na njih uticat, zato dalje ruke od Crne Gore izdajnici!!! Crna Gora je DPS, i DPS je Crna Gora!!! Zivi nam vjecno i vjecna nam budi!!!

Hisen Babajic

SVI SU ONI DRZAVNI UPOSLENICI,.MRZE CRNU GORU IZ DNA DUSE ALI UZIMAJU PARE,NIKO OD NJIH NE BOJKOTUJE EURE!