22 °

max 23 ° / min 16 °

Četvrtak

10.10.

23° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

22° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

24° / 14°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krapović: Obavijestio sam VDT o nezakonitim radnjama Lazarevića, dok sam ja ministar niko se neće igrati sa državom

Izvor: Antena M

Politika

Comments 10

Krapović: Obavijestio sam VDT o nezakonitim radnjama Lazarevića, dok sam ja ministar niko se neće igrati sa državom

Autor: Antena M

  • Viber

Dok sam ja ministar odbrane niko se neće igrati sistemom i državom, pa ni načelnik Generalštaba, rekao je Dragan Krapović na vanrednoj konferenciji za novinare. 

Krapović je kazao da je obavijestio jutros VDT o saznanjima o nezakonitim radnjama načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore brigadnog generala, Zorana Lazarevića.

Postupajući suprotno zakonima Lazarević se, kaže, pismom obratio predsjedniku Crne Gore, Skupštine i Vlade, a nije se obratio Savjetu za odbranu u bezbjednost. 

"Na pismu nije stavljena oznaka tajnosti. A po sadržini neki podaci se ne smiju iznositi bez odobrenja ministra odbrane", kazao je on. 

"S tim u vezi dostavio sam materijale. Pored ostalog, u pismu polemiše sa odlukama ministra odbrane...pismo je objavljeno na portalima integralno, Antena M i CdM. Pismo ne sadrži pečate, ovo je protivno zakonima. To vojsci pričinjava nesagledivu štetu. Takođe kada se sa pozicije načelnika Generalštaba šalje ovakva poruka svjesni ste da to vodi ka anarhiji u vojsci", navodi Krapović. 

Smatram neophodnim da tužilaštvo sprovede mjere kako bi utvrdili da li se radi o zloupotrebi položaja, samovlašću, pozivanju na otpor ili drugim krivičnim djelima, izjavio je Krapović. 

"Dok sam ja ministar odbrane niko se neće igrati sistemom i državom, pa ni načelnik Generalštaba", rekao je Krapović. 

Što se tiče odluke da ne odobrim rad NGŠ u inostranstvu, on je predložio određen broj aktivnosti, a ja sam odlučio da njegove aktivnosti ograničim iz razloga sto je grubo prekršio svoja ovlašćenja, izjavio je Krapović. 

"Kada sam saznao za zloupotrebu vojnih resursa tog momenta sam odlučio da predložim razrješenje, kao kap koja je prelila čašu. Nisam želio da se zbog ovakvog postupanja jednog čovjeka naša zemlja stidi. Nažalost Savjet se odgađao i kada je održan to sam predložio. Politički centri koji možda stoje iza Lazarevića su možda mislili da mogu sve", rekao je Krapović, dodajući da vjeruje da je Lazarević pod uticajem dijela opozicije. 

Na pitanje šta će biti ako predsjednik Jakov Milatović podrži Lazarevića, Krapović kaže: 

"Ne znam što će biti stavovi predsjednika Milatovića, da vidimo kako će se tri člana Savjeta odnijeti prema svemu ovome. Ono što vam ja mogu reći je da ću ja do zadnjeg slova ispuniti sve što je neophodno, a u stavove članova Savjeta neću da ulazim", kaže Krapović. 

Ministar odbrane je rekao da je umjesto Lazarevića predložio "nekoga za koga smatra da je adekvatan za tu poziciju i taj prijedlog je pred Savjetom". 

Upitan kako odgovara na optužbe Lazarevića i zašto drži Zakon o vojsci u fioci, ministar kaže da je to što je iznio Lazarević na nivou desetara Vojske Crne Gore. 

"Ovo kažem da mi desetari ne zamjere. Zakon o vojsci je u fazi nacrta, kada bude u finalnoj fazi biće predložen Vladi. On bi trebalo da bude gotov u četvrtom kvartalu ove godine", rekao je Krapović. 

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

sramno

Krapović bi trebalo da ide doma. Tu dalje ne bi trebalo komentarisati. Ovo je nedopustivo.

Stefan

@Igrac Ali vidite i sami da Milatovic očito nije više pod BIA om i crkvom, čim ne želi da da saglasnost za razrješenje Generala! Jer da on stvarno sluša njih, valjda mi se složio sa smjennom!?!?!

Zoran

Vulin br2 jel i on bio 14 dana u vojsci i postao ministar odbrane??