22 °

max 22 ° / min 15 °

Srijeda

16.10.

22° / 15°

Četvrtak

17.10.

21° / 16°

Petak

18.10.

21° / 16°

Subota

19.10.

21° / 15°

Nedjelja

20.10.

16° / 14°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 13°

Utorak

22.10.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Živković: Uspješno spriječen etnički inženjering

Izvor: DPS

Politika

Comments 7

Živković: Uspješno spriječen etnički inženjering

Autor: Antena M

  • Viber

Iz Demokratske partije socijalista, koja je u holu Skupštine organizovala konferenciju za novinare, saopšteno je da je Crna Gora pokazala da ima čvrsto građansko jezgro, te da je Crna Gora odbranila građanski karakter.

To je saopštio Danijel Živković, komentarišući rezultate popisa, dodajući da je upješno spriječen etnički inženjering.

On je kazao da su, uprkos žestokoj kampanji i pritisku, bezuspješni pokušaji promjene etničke strukture Crne Gore.

On je kazao da se nije promijenio procenat onih koji govore srpskim jezikom.

"I šta ćemo sad. Pričati o diskriminaciji kako je neko bio ugrožen, to pada u vodu", naveo je Živković, naglašavajući da u Crnoj Gori imamo crnogorski jezik kao jezik države.

"Govore kako je neophodno mijenjati Ustav ukoliko se preko 50 odsto građana izjasni da govori srpskim. Oni su imali mnogo veća očekivanja od ovog popisa, kada je posrijedi nacionalna struktura i kada govorimo o jezičkoj strukturi. Vidimo da je procenat onih koji govore srpskim isti kao 2011. godine. I šta ćemo sad. Pričati o diskriminaciji na taj način kako je neko bio ugrožen, to pada u vodu, nakon objavljivanja rezultata ovog popisa", rekao je Živković.

On je podsjetio da je bio snažan i kontinuiran pritisak na građane Crne Gore kako treba da se izjasne na popisu. 

Živković ocjenjuje da rezultati ovog popisa ne idu na ruku onima koji su pokušali da velom nacionalizma prekriju Crnu Goru, dodajući da su opozicija i nacionalna vijeća pokazali visok nivo zrelosti da se uprkos pokušajima jakih pritisaka uspije da popis bude sproveden u regularnim uslovima, naveo je Živković.

On je naglasio da svi moraju da shvate da je Crna Gora nepokorna, dodajući da su ponosni na ulogu koju su građani Crne Gore preuzeli tokom popisa.

Lider DPS -a je, takođe, rekao da vlast koju predvodi Milojko Spajić treba da, kako je kazao, završi posao i obračuna se sa Crnom Gorom.

"Najviše putem zakona o dvojnom državljanstvu", ukazao je Živković.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

d vujicic

"plemeniti" starac kodnog imena "đedo" gurao je trideset godina četničko fašističku agendu srbizacije CG.Nije uspio,corona ga je pretekla. S druge strane "mrski dps" i stožer obnove cg nezavisnosti više je za vrijeme svoje vlasti proizveo "političkih srba" no "đedo" i sva njegova popčad zajedno.

hhhh

kako spriječen etnički inž., evo računali 58.000 stranaca??! ne mogu nam STRANCI određivati ko smo i što smo i koliko nas je procenata!!

Pivljanin

Živkoviću pametnisi kada ćutiš da nijeste nasjeli na Spaićevu laž i prihvatili ovaj očito neregularni popis sve bi bilo drugačije .