19 °

max 23 ° / min 15 °

Srijeda

16.10.

23° / 15°

Četvrtak

17.10.

21° / 16°

Petak

18.10.

21° / 16°

Subota

19.10.

21° / 15°

Nedjelja

20.10.

16° / 14°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 13°

Utorak

22.10.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Belan: Propao još jedan pokušaj urušavanja građanske Crne Gore, veliki  udarac "srpskom svetu"

Izvor: ES

Politika

Comments 3

Belan: Propao još jedan pokušaj urušavanja građanske Crne Gore, veliki udarac "srpskom svetu"

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Rezultati popisa stanovništva u Crnoj Gori  potvrđuju da je propao još jedan pokušaj urušavanja građanske, sekularne i multietnička Crne Gore čiji režiseri vuku konce van granica naše države, kazao je predsjednik Liberalne partije i jedan od lidera Evropskog saveza, Vatroslav Belan.

Belan navodi da su danas objavljeni rezultati nokaut udarac"srpskom svetu".

"Ovo je veliki udarac "srpskom svetu" kojem je Crna Gora zadala težak nokaut porukom da našim građanima ne može upravljati niko sa strane. Mi smo svi ovđe svoji na svome, kako se god osjećali i izjašnjavali, Crna Gora nam je zajednička kuća".

Popis je, smatra on, raspršio snove predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o etničkom inžinjeringu u Crnoj Gori.

- Po onoj narodnoj "tresla se gora, rodio se miš" raspršila su se pusta sanjarenja Mandića i ostatka Vučićeve ekipe u Podgorici koji su slavobitno najavljivali veliki etnički inženjering i konačnu propast Crne Gore a dočekali su da se dave u sopstvenom blatu. Uprkos svim pritiscima, medijskoj mašineriji, propagandi, državnoj i crkvenoj sili i finansijama, rezultati popisa u smislu nacionalne, jezičke i vjerske pripadnosti gotovo su potpuno jednaki kao i na prethodnim popisima. Oni su simbol propasti jedne naopake politike koja je vjerovala da su građani Crne Gore moneta za potkusurivanje", kazao je Belan.

"Nakon svega toga, ostaje nam da se kao odgovorni političari čiji je cilj razvoj, modernizacija i održivo poboljšanje kvaliteta života svih ljudi u Crnoj Gori, sada pozabavimo važnim pokazateljima ovog popisa. Prije svega to je sve starije stanovništvo te jačanje pronatalitetnih politika, problem odlaska mladih iz zemlje, sjeverne opštine koje ostaju
prazne, te kako sačuvati svo to najveće bogatstvo Crne Gore a to su njeni ljudi, koji moraju ostajati ovđe. Za to nam trebaju bolji uslovi za rad i obrazovanje, kvalitet života, stabilnost, te evropska i građanska Vlada koja će sve to biti u stanju da obezbijedi" poručuje Belan.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

LFC

Mada moramo bit iskreni i reći da nijedna procrnogorska partija nije prstom mrdula, Ništa nijesu uradili da rezultat bude bolji. Tako da saopštenja crnogorskih partija sad izgledaju malo ružno.

Mila K

Prestati seiriti kad je popis propao u oktobru 2023. Spremati popis 2031 i to ozbiljni popis.

raicevic

Kakav udarac jadan ne bio??? Ovo pricate, oovo predstavljate kao uspjeh?