20 °

max 24 ° / min 15 °

Srijeda

16.10.

24° / 15°

Četvrtak

17.10.

21° / 17°

Petak

18.10.

22° / 17°

Subota

19.10.

21° / 17°

Nedjelja

20.10.

20° / 13°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 12°

Utorak

22.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jovanović: Devet bezbjednosno interesantnih osoba agitovalo za NSD

Izvor: Screenshot

Politika

Comments 2

Jovanović: Devet bezbjednosno interesantnih osoba agitovalo za NSD

Izvor: Pobjeda, RTCG

Autor: Antena M

  • Viber

Devet bezbjednosno interesantnih lica iz organizovanih kriminalnih grupa agitovale su za Novu srpsku demokratiju (NSD), a što se naše liste tiče – nemamo nikakve veze sa kriminalnim grupama i kriminalcima, tvrdi nosilac liste “Budva naš grad”, Nikola Jovanović.

Jovanović tvrdi da su članovi NSD istovremeno i članovi takozvane kriminalne “budvanske grupe”, koja je ogranak “škaljarskog klana”.

- Tako je izvjesni Vidak Mitrović postao član Opštinskog odbora NSD-a, a Vlada Crne Gore ga je izabrala za člana Upravnog odbora Morskog dobra. Sveukupno ih je devet i svi su oni članovi NSD-a. Ta lica su procesuirana više puta za najteža krivična djela, kao što su ubistva u pokušaju, zelenašenje, nanošenje teških tjelesnih povreda…Takođe su građane zastrašivali i vršili ptitisak na njih da glasaju NSD - tvrdi Jovanović.

Prema njegovim riječima, između NSD i DPS postoji jedan veliki znak jednakosti.

- NSD radi isto što i DPS kad je vršio javne funkcije. Građani, 17. novembra na novim izborima dobro otvorite oči i razmislite koga ćete da glasate - poručio je Jovanović u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore.

Jovanović tvrdi da sve što su iznijeli o organizovanim kriminalnim grupama, građani Budve odlično znaju.

- To je bio jedan od razloga zašto je prethodna vlast došla do propasti. Te optužbe koje mi iznosimo baziraju se na podacima iz policijske evidencije i na raznih istragama, ali i na brojnim presudama. To je lako dokazivo lako provjerljivo od strane nadležnih organa - tvrdi Jovanović.

Komentarišući situaciju oko Mila Božovića, Jovanović je kazao da ga se nikad nije odrekao.

- Božović je i dalje predsjednik opštine. Posjećujem ga često. Pustimo nadležne organe da rade svoj posao - poručio je Jovanović.

“PES digao ruke od Budve, izmišljotine su da imamo veze sa kriminalcima”

Na pitanje kako komentariše to što se i njihova lista često vezuje sa razne kriminalne grupe, Jovanović je odgovorio da su to “čiste nebuloze i političko spinovanje”.

- To je klasična priča “Držite lopova”. Odgovorno tvrdim da ja i članovi naše liste nemamo nikakve veze sa kriminalnim grupama i kriminalcima. To su potpune izmišljotine i nema nikakve veze sa nama. Vrijeme će pokazati ko je govorio istinu, a ko ne - istakao je on.

Jovanović tvrdi da su Vlada, Pokret Evropa sad i NSD u Budvi željeli da uvedu prinudnu upravu.

- Mi smo kao lokalni parlament smo skratili sebi mandat. Izborni rezultati su pokazali da su građani Budve našoj koaliciji poklonili najveće povjerenje - podsjetio je on.

Jovanović smatra da se PES tada rukovodio drugim prioritetima.

- Digli su ruke od Budve. Mi smo sa njiima imali dva puta razgovore na tu temu, ali nijesmo uspjeli da dođemo do dogovora. Nakon toga je došlo do ponavljanja izbora, što mislim da se nikad nije desilo u istoriji lokalnih izbora - rekao je Jovanović.

“Izbori u Podgorici pokazali da građani nemaju povjerenja”

Upitan da prokomentariše političku situaciju nakon lokalnih izbora u Podgorici, Jovanović je kazao da građani bojkutuju izbore jer su nezadovoljni vlastima nakon 2020. godine.

- Ne možete četiri godine nakon pada DPS-a za sve kriviti njih. Bila je to najmanja i istorijska izlaznost na izborima, a građani su poslali jasnu poruku: nemaju povjerenja u političke činioce - zaključio je on.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Marina

Pa jes ! Nemate vi veze sa kriminalom !!! Odakle ? Narko-mafija i njen bos kojega redovno posjećujes u Spužu i kojega se ne odričeš ne spadaju u kriminal !!! I ni slučajno ne zaboravi da prismočiš sa “kriminalnim” DPS-om jer te neće imati ko zaokružiti .

!!!

Čitam do pola i ajde ok govori i sve je u pravu.Od druge polovine odmah DPS i oni su kriminalci pa da građani razmisle da i za njih ne glasaju a samo su iz Budve NG čisti iako im je preśednik u zatvor i optužen da je vođa nekih od klanova.Znači 9:1 u korist NSD.A ko je iz DPS u zatvor?