17 °

max 22 ° / min 17 °

Četvrtak

17.10.

22° / 17°

Petak

18.10.

19° / 16°

Subota

19.10.

19° / 15°

Nedjelja

20.10.

17° / 13°

Ponedjeljak

21.10.

20° / 12°

Utorak

22.10.

18° / 12°

Srijeda

23.10.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Usvojen plan kontrole za izbore u Beranama

Izvor: ASK

Politika

Comments 0

Usvojen plan kontrole za izbore u Beranama

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) usvojila je Plan kontrole i nadzora izborne kampanje za lokalne izbore u Beranama, koji će biti održani 8. decembra.

Iz ASK-a su saopštili da su tim planom postavili jasne ciljeve i aktivnosti koje će Agencija sprovoditi kako bi osigurala poštovanje zakonskih okvira i povećala transparentnost u izbornom procesu.

"Ključni ciljevi plana su jačanje integriteta i kredibiliteta izborne kampanje, kao i izgradnja ambijenta povjerenja građana u izborni proces", kaže se u saopštenju.

Iz ASK-a su poručili da će, kroz niz aktivnosti, raditi na efikasnom sprovođenju Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Iz Agencije su kazali da će, kada je u pitanju kontrola političkih subjekata, sprovoditi nadzor aktivnosti i prikupljenih i utrošenih sredstava tokom kampanje.

Oni su rekli da će sprovoditi nadzor nad upotrebom javnih resursa, što podrazumijeva provjeru poštovanja zabrana i ograničenja u vezi s korišćenjem javnih resursa tokom kampanje.

ASK će, kako su naveli, javno objavljivati sve relevantne dokumente o finansiranju kampanja i upotrebi javnih resursa, kontinuirano pružati smjernice, savjete i mišljenja političkim subjektima i organima vlasti.

Iz Agencije su naveli da će hitno postupati po svim prigovorima i sumnjama u kršenje Zakona.

Jedna od aktivnosti koje će ASK sprovesti odnosi se na pokretanje prekršajnih i drugih postupaka u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

“ASK nastavlja da doprinosi izgradnji povjerenja građana u izborne procese i osigurava poštovanje zakonskih normi kroz proaktivnu kontrolu i nadzor kampanja”, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR