15 °

max 21 ° / min 14 °

Nedjelja

20.10.

21° / 14°

Ponedjeljak

21.10.

21° / 14°

Utorak

22.10.

22° / 13°

Srijeda

23.10.

23° / 13°

Četvrtak

24.10.

22° / 12°

Petak

25.10.

19° / 13°

Subota

26.10.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Demokrate: Sudovi, umjesto da štite građane, postaju utočište za kriminalce i nasilnike

Politika

Comments 2

Demokrate: Sudovi, umjesto da štite građane, postaju utočište za kriminalce i nasilnike

Autor: Antena M

  • Viber

Sve češće odluke sudova da se nasilnici i kriminalci u rekordnom roku nakon izvršenog krivičnog djela pustaju na slobodu predstavljaju samo još jedan u nizu dokaza koliko su naše sudske institucije, a koje su klasična zaostavština bivšeg režima, ostale zarobljene u inertnosti i nezainteresovanosti za zaštitu građana, a naročito mladih, poručili su iz Demokratske Crne Gore.

Sudovi, kako kažu, umjesto da štite građane uspostavljajući red i pravdu, sve češće postaju utočište za kriminalce i nasilnike koje olako puštaju na slobodu, ostavljajući društvo ranjivim i u strahu za svoju sigurnost.

"Takođe, ovakvi tragični incidenti na bilo koji način ne smiju postati predmet politizacije. S tim u vezi unaprijed osuđujemo svaki pokušaj korišćenja ove tragedije za sticanje političkih poena od strane bilo kojeg političkog subjekta ili organizacije. Umjesto toga, svi zajedno kao društvo moramo da se ujedinimo i usmjerimo našu energiju na ozbiljnu reformu pravosudnog sistema kojeg nam je bivši režim ostavio u rasulu. Stanje u našem pravosuđu je alarmantno i jasno je da ovakve institucije ne mogu više imati povjerenje naroda, što je potrvdio i današnji masovni protest građana u Baru.

Zato je krajnje vrijeme da svi zajedno preuzmemo odgovornost i pokrenemo ozbiljne promjene kako bi se konačno uspostavio pravedan sistem u kojem pravda važi jednako za sve, a da nasilnici i kriminalci budu adekvatno kažnjeni.

Pozivamo sve društvene aktere, nevladine organizacije i građane da zajedno institucionalno podignemo glas protiv neodgovornog ponašanja sudova i zatražimo promjene koje su ključne za budućnost naše zemlje i naše djece.

Pravda ne smije biti selektivna, a kriminalci i nasilnici se ne smiju šetati slobodno među nama!", poručuju iz Demokrata.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Vladimir

Ničim je ne štite,dokazano! Obične sluge srpske crkve.izvršioci prljavih naloga! Evo ovako,kada se nešta desi oni glavni bukači,branitelji svega i sva čega! Časti mi!!!!!!!

Crnogorski

A šta Vi Demokrate radite???? Čime i kako štitite Državu Crnu Goru????