13 °

max 23 ° / min 13 °

Srijeda

23.10.

23° / 13°

Četvrtak

24.10.

21° / 13°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

22° / 16°

Ponedjeljak

28.10.

22° / 16°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marković: U slučaju dogovora između DPS-a i Milatovićeve liste, većina se ne bi mogla obezbijediti bez nas

Izvor: SEP

Politika

Comments 2

Marković: U slučaju dogovora između DPS-a i Milatovićeve liste, većina se ne bi mogla obezbijediti bez nas

Izvor: Nova M

Autor: Antena M

  • Viber

Lider Stranke evropskog progresa Duško Marković poručio je kako ne vjeruje da će ostati bez mandata u Podgorici, te da će se odazvati ukoliko bude poziva na dijalog o formiranju nove vlasti u glavnom gradu.
  
"Ostvarili smo cilj, ušli smo u parlament sa dva mandata, i to u nikad neravnopravnijoj kampanji u Crnoj Gori, uz neviđene funkcionerske zloupotrebe u kampanji", istakao je on gostujući na Novoj M.

Ističe kako ne vjeruje da će rezultat SEP-a doći u pitanje nakon žalbi pokreta Naprijed.

"U Doljanima je zapisnikom konstatovan rezultat tog dana. Zapisnik je bez problema predat izbornoj komisiji. U Doljanima je toj listi potrebno više od 200 glasova da bi prešli cenzus i eventualno ugrozili nas. Ali ne vjerujem da će Ustavni sud dopustiti sebi to da izbori budu neregularni, što bi bilo pogubno i za naredne procese", naglasio je Marković.

Ako ih neko pozove za pregovarački sto, odazvaće se.

 "Ako dođe do dogovora između DPS-a i Milatovićeve liste, većina se ne bi mogla obezbijediti bez nas. Ali, realni smo ljudi - nećemo valjda kao nova stranka sa dva mandata pokretali inicijative za formiranje nove vlasti. Mi smo zadovoljni rezultatom, ali i realni i objektivni povodom naše snage i uticaja. Ako nas neko pozove, odazvaćemo se i biti spremni da radimo na formiranju vlasti koja će raditi u cilju rješavanja nagomilanih problema", dodao je.

Odazvali bi se i kada bi ih pozvali i iz aktuelne parlamentarne većine.

"Naravno, to je politički standard, rekli smo da treba otvoriti politički dijalog sa svima. A da li ćemo praviti koalicije sa njima - to je drugo", naglasio je, ističući da neće biti vođeni kalkulacijama i da će imati jasan stav.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Trt-prd!

Odavno nam se rugate ..nije ti ovo pijaca! Zalosno je sto pricas:(

gradjanka

Evo još jedan sa ucjenjivačkim kapacitetom sa 2 poslanika. Još jedan Abazović na sceni, koji je umislio da se bez njega ne može. Borite se idejama, programima, a ne kompromitacijom i degradacijom dojučerašnjih kolega sa istog političkog pola.