10 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nova predsjednica PS NATO počela mandat posjetom Crnoj Gori

Politika

Comments 0

Nova predsjednica PS NATO počela mandat posjetom Crnoj Gori

Autor: Bojana Komnenić

  • Viber

Crna Gora pridaje veliki značaj parlamentarnoj diplomatiji, aktivni smo u PS NATO i drugim parlamentarnim organizacijama i vrlo smo posvećeni interparlamentarnom dijalogu na svim nivoima,  rekao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović na sastanku sa novoizabranom predsjednicom Parlamentarne skupštine NATO-a (PS NATO) Rasom Juknevičiene.

Juknevičiene je naglasila da je Crna Gora prva država koju posjećuje nakon što je 24. septembra preuzela funkciju predsjednice PS NATO-a. Ona je istakla da parlament u svakoj demokratskoj državi predstavlja najvažniju instituciju i odala je priznanje jasnoj posvećenosti Crne Gore NATO članstvu i evropskim integracijama.

Uloga NATO je da, razumijevajući globalnepolitičkeprilike, štiti demokratiju i način života u svakoj od država članica, istakla je Juknevičiene.

Sagovornici su se saglasili da su za Crnu Goru veoma značajna oba članstva – NATO i EU, posebno imajući u vidu lidersku ulogu Crne Gore i njen doprinos dobrosusjedskim odnosima i stabilnosti u regionu.

Brajović je zahvalio predsjednici Juknevičiene, koja dolazi iz Litvanije, na razumijevanju i čvrstoj podršci te države integracionim procesima Crne Gore.

Sastanku je prisustvovao i poslanik Obrad Mišo Stanišić, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu, i zamjenik šefa Delegacije Skupštine Crne Gore u PS NATO, čije je dosadašnje angažovanje i saradnju u ovoj organizaciji akcentovala predsjednica Juknevičiene.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR