14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brajović: Crna Gora prva naredna članica EU

Politika

Comments 0

Brajović: Crna Gora prva naredna članica EU

Izvor: Mina

Autor: Bojana Komnenić

  • Viber

Rezultati koje je Crna Gora postigla od obnove nezavisnosti učinili su da ona bude prva naredna članica Evropske unije (EU) i da kontinuirano doprinosi stabilizaciji Zapadnog Balkana, ocijenio je predsjednik parlamenta Ivan Brajović.

On je danas primio Grupu prijateljstva parlamenata Ukrajine i Crne Gore, na čelu sa njenim predsjednikom Andrijom Šipkom.

Članovi delegacije su, kako je saopšteno iz Skupštine, istakli da prvi susret grupa prijateljstva parlamenata Crne Gore i Ukrajine predstavlja jasan pokazatelj spremnosti dvije prijateljske države da nastave jačanje saradnje u mnogim oblastima.

"Brajović je naglasio da su rezultati koje je Crna Gora postigla od obnove nezavisnosti učinili da država bude punopravna članica NATO saveza i prva naredna članica EU, i da kontinuirano doprinosi stabilizaciji cijelog regiona Zapadnog Balkana", kaže se u saopštenju.

Šipko je rekao da Ukrajina i Crna Gora dijele iste vanjsko-političke ciljeve.

„Shodno tome treba intenzivnije promovisati parlamentarnu diplomatiju koja se ogleda kroz unaprjeđenje postojećih kvalitetnih bilateralanih odnosa, a sve u cilju daljeg razvoja ekonomske saradnje, istakao je predsjednik Grupe prijateljstva parlamenta Ukrajine sa Skupštinom Crne Gore“, kazao je Šipko.

Sagovornici su, kako je saopšteno, saglasni da se potreba za snaženjem političkih i ekonomskih veza dvije države podstiče putem jedinstvenog parlamentarnog mehanizma kao što su grupe prijateljstva, i da snaženje saradnje u oblasti turizma može dati dodatan podsticaj sveobuhvantim odnosima Ukrajine i Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR